Fèlsina Chianti - Colli Senesi 2019

Italien
Italien
Toscana
Chianti

Forrygende Chianti til prisen. Indsmigrende og frugtrig smagsoplevelse med noter af sødmefulde kirsebær og blommer, foruden underliggende noter af anis og sød lakrids.

Læs mere

Forrygende Chianti til prisen. Indsmigrende og frugtrig smagsoplevelse med noter af sødmefulde kirsebær og blommer, foruden underliggende noter af anis og sød lakrids.

Læs mere
  • Sustainable
Chianti - Colli Senesi 2019
149
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Grill og barbecue
Italiensk mad
Kalv
Lyst fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Tomat

Tomat

Balsamico

Balsamico

Oregano

Oregano

Espresso

Espresso

Hindbær

Hindbær

Urter

Urter

Druer
Sangiovese

Beskrivelse

Fèlsina ligger som bekendt i grænselandet mellem Chianti Classico-produktionszonen og Chianti Colli Senesi mod sydøst og har derfor markbesiddelser på begge sider af grænsen. Chianti Colli Senesi er således åbningsnummeret fra Fèlsina, og vinen giver en god idé om husets filosofi, formåen og hvad der er i vente. Men også med denne vin er produktionsopskriften indlysende: 100% Sangiovese. Høst og vinifikation Druerne høstes manuelt – typisk fra starten af oktober – og efter en streng kvalitetskontrol afstilkes klaserne. Herefter presses druerne der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 12-15 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I februar-marts hældes vinen i mellemstørrelse fade af slavonsk eg, hvor den lagrer i yderligere 8-12 måneder, inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, efterfulgt af yderligere tre måneders lagring inden frigivelse til salg. Ufatteligt meget Chianti til prisen Fèlsinas Berardenga Chianti Colli Senesi har en fin rubinrød farve. Duften er indsmigrende og frugtrig med noter af sødmefulde kirsebær og blommer, foruden underliggende noter af anis og sød lakrids. Kirsebærnoterne går igen i smagen, ledsaget af vanilje og søde tobaksnoter, der vidner om opholdet på fad. Hele herligheden pakkes ind i bløde og retningsgivende tanniner, der samler alle elementerne til en ekspressiv og nydelsesfuld helhed. Med denne vin får man ufatteligt meget Chianti for pengene.
Læs hele beskrivelsen
H - Felsina - wide - 3_Edit.jpg
Produceret af Fèlsina Berardenga
Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra toscana området i Italien
Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt