Francois Millet Beaune 1. Cru - Champs-Pimont 2018

Frankrig
Frankrig
Bourgogne

Ny 1. Cru Beaune fra legenden François Millet, der siden 1986 har været den ansvarlige for vinene i kælderen hos Domaine Comte Georges de Vogüe.

Læs mere

Ny 1. Cru Beaune fra legenden François Millet, der siden 1986 har været den ansvarlige for vinene i kælderen hos Domaine Comte Georges de Vogüe.

Læs mere
  Beaune 1. Cru - Champs-Pimont 2018
  835
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Gris
  Mørkt fjerkræ

  Beskrivelse

  Francois Millet er en af de mest legendariske vinmagere i Bourgogne. Helt tilbage fra 1986 har han haft ansvaret for vinene hos Domaine Comte Georges de Vogüe, et af de mest mytiske domainer i Bourgogne. Siden 2016 har han i en ”garage” i hjembyen Chambolle-Musigny lavet en meget lille produktion af vine sammen med hans to sønner. Druerne kommer fra nogle af deres favoritmarker i både Côte de Nuits og Côte de Beaune. Francois har de senere år trukket vinene på Domaine Comte Georges de Vogüe i en mere elegant og åben retning, og i hans egen garage tager han skridtet fuldt ud og laver nogle af de mest luftige, elegante og fine Bourgogner, man kan forstille sig. François’ vine fremstilles alle stort set efter den samme tilgang, med en så nænsom behandling af druerne som muligt. François er opdraget i Henri Jayer-tiden og hælder til afstilkning af drueklaserne. Naturlig gæring i små åbne gæringskar, ingen ´overpumps´ under maceration, toppen presses bare forsigtigt ned med hænderne, og kælderen holdes kølig, da François foretrækker malolatisk gæring i foråret, så vinen får en forsigtig start på livet. Kun den naturlige gær hersker her. Vinene lagres mellem 12 og 18 måneder på fade, hvoraf der aldrig er mere end 15-25 nye. Vinene hverken filtreres eller klares inden aftapning, der sker ved hjælp af tyngdekraften. Produktionen er desværre meget lille og fordeles blandt få distributører verden over. 2018 Beaune 1. Cru Champs-Pimont Ny vin fra Francois Millet i 2018-årgangen. Champs-Pimont er kendt som et af de fineste terroirs i Beaune, beliggende på Pommard-siden højt oppe på skråningen. Francois bruger aldrig ‘overpumps’, og her i første årgang af Champs-Pimont har han heller ikke lavet en eneste ’punchdown’ med hænderne. Vinen har bare fået lov til at stå og trække, nærmest som en god te. Pommard-siden af Beaune-appelationen har en naturlig stor struktur, så man behøver ikke trække en masse tannin m.m. ud af drueskallerne. 4 små fade var, hvad det blev til i første årgang, hvoraf et enkelt fad var nyt. Duften er pakket med blommer, fuldmodne hindbær, appelsinskal, mørk chokolade og asiatiske krydderier a la Vosne. Teksturen er her i vinens ungdom allerede silkeblød, pakket med krydret rød frugt og en fornem frugtsyre, der gør vinen frisk og spændstig. En vin med stort potentiale i kælderen, men kan sagtens nydes i sin ungdom, hvor den kræver en smule luft og noget modspil fra f.eks. en god gang boeuf bourguignon, mørkt fjerkræ eller gris på tallerkenen.
  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt