Francois Millet Bourgogne Rouge - Les Rues 2018

Frankrig
Frankrig
Bourgogne

Bourgogne Rouge fra den ’forkerte’ side af vejen i Chambolle-Musigny, fra vinmageren Francois Millet, Domaine Comte Georges de Vogüe.

Læs mere

Bourgogne Rouge fra den ’forkerte’ side af vejen i Chambolle-Musigny, fra vinmageren Francois Millet, Domaine Comte Georges de Vogüe.

Læs mere
  Bourgogne Rouge - Les Rues 2018
  415
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Vildt

  Beskrivelse

  Francois Millet er en af de mest legendariske vinmagere i Bourgogne. Helt tilbage fra 1986 har han haft ansvaret for vinene hos Domaine Comte Georges de Vogüe, et af de mest mytiske domainer i Bourgogne. Siden 2016 har han i en ”garage” i hjembyen Chambolle-Musigny lavet en meget lille produktion af vine sammen med hans to sønner. Druerne kommer fra nogle af deres favoritmarker i både Côte de Nuits og Côte de Beaune. Francois har de senere år trukket vinene på Domaine Comte Georges de Vogüe i en mere elegant og åben retning, i hans egen garage tager han skridtet fuldt ud og laver nogle af de mest luftige, elegante og fine Bourgogner, man kan forstille sig. François’ vine laves jo alle stort set efter den samme tilgang, med en så nænsom behandling af druerne som muligt. François er opdraget i Henri Jayer-tiden og hælder til afstilkning af drueklaserne. Naturlig gæring i små åbne gæringskar, ingen ´overpumps´ under maceration, toppen presses bare forsigtigt ned med hænderne, og kælderen holdes kølig, da François foretrækker malolaktisk gæring i foråret, så vinen får en forsigtig start på livet. Kun den naturlige gær hersker her, vinene lagres mellem 12 og 18 måneder på fade, aldrig mere end 15-25 nye. Vinene hverken filtreres eller klares inden aftapning, der sker ved hjælp af tyngdekraften. Produktionen er desværre meget lille og fordeles blandt få distributører verden over. 2018 Bourgogne Rouge Les Rues Les Rues-marken ligger ved den naturlige kløft for bunden af landsbyen Chambolle-Musigny, på den ’forkerte’ side af landevejen. Marken nyder godt af alluviale forekomster, som istiden i sin tid førte ned i dalen, og som sikrer god dræning af jordbunden. Marken er plantet for ca. 50 år siden, så lavt udbytte er en natursag. Vinen kommer tydeligt fra et elegant terroir med stor dybde. Duften er pakket med bl.a. de fineste lyse, røde bær, blomster, grøn te og skovbund. Smagen er uhyre saftig og indbydende fra første mundfuld, årgangens store frugt skinner igennem og gør, at vinen ikke bare egner sig til intellektuel nydelse, men er fantastisk i selskab med f.eks. charcuteri, retter med lyst kød og svampe og let afkølet også til dybe retter med fisk.
  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt