Francois Millet Chambolle-Musigny - Les Fouchères 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Nuits

Druerne til Chambolle-Musigny kommer fra Les Fouchères-marken. Vinen er nærmest feminin og besidder en rank friskhed, der stammer fra den kalkholdige jordbund.

Læs mere

Druerne til Chambolle-Musigny kommer fra Les Fouchères-marken. Vinen er nærmest feminin og besidder en rank friskhed, der stammer fra den kalkholdige jordbund.

Læs mere
    Chambolle-Musigny - Les Fouchères 2020
    1.195
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Lam
    Lyst fjerkræ
    Mørkt fjerkræ
    Vildt

    Beskrivelse

    Les Fouchères-marken ligger i Chambolle-Musignys kølige, sydvestlige del for foden at Chambolle-højdedraget. Les Argillières-marken adskiller berømte Les Musigny fra Les Fourchères mod syd, og grænser op mod 1. Cru-marken Les Bourniques mod øst. Det er fra disse kalkholdige jorder, at druerne til denne vin kommer. Ved ankomsten til François Millets hus afstilkes druerne og sorteres nænsomt, inden de hele druer transporteres til de åbne gæringstanke, hvor de macererer. Gæringen, der udelukkende sker med druernes egne gærceller, følger udelukkende naturens luner. Hvis der er varmt starter gæringen tidligt, og hvis der er køligt starter gæringen senere. Ifølge François er det vigtigt, at hver årgang taler for sig selv. Pigeage, nedskubning af den hat af drueskaller og druerester der danner sig under gæringen i toppen af gæringskarret, er ikke noget François er tilhænger af. Faktisk langt fra. Han betragter sine vine som personligheder, og her kan nogen kan lide fysisk kontakt, og andre slet ikke. Pigeage vil ifølge François typisk resultere i negativ respons fra vinens terroir, med harske tanniner til følge. Den eneste undtagelse fra reglen er hans Gevrey-Chambertin, hvor områdets terroir har behov for kontakt, hvorfor én enkelt nedskubning finder sted under hele processens forløb. Man kan sikkert mene, at resultaterne af blot en eller slet ingen nedskubning vil være minimal, men ifølge François udgør det en verden til forskel, da man berører et givent terroirs intimitetscirkel. Hatten overhældes naturligvis med sin egen most, manuelt med en spand, for at forhindre udtørring og for at ilte gærcellerne. Men hvor overhældning er kærtegn, er nedskubning en fysisk kontakt. Djævlen ligger som bekendt i detaljen. François foretrækker, at den malolaktiske gæring først sker efter vinteren, så vinen kan opleve en ”beskyttet barndom”. Af samme årsag holdes kælderen så kølig som muligt, da tidlig malolaktisk gæring risikerer at reducere vinens udtryk, mineralitet og præcision. Den færdig vin omstikkes fra fad til fad ved hjælp at tyngdekraften, og brugen af nye fade er generelt noget man er meget forsigtig med, da det risikerer at overskygge den færdige vins terroir og egentlige væsen. I de få tilfælde hvor vinen har behov for filtrering, sker det helt traditionelt med æggehvider, men beslutningen tages fra fad til fad. Vinene aftappes typisk inden for 12 måneder.
    Læs hele beskrivelsen

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt