Francois Millet Gevrey-Chambertin - Le Foumeau 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Nuits

Text-book klassisk Gevrey-Chambertin fra François Millet, der siden 1986 har været den ansvarlige for vinene i kælderen hos Domaine Comte Georges de Vogüe.

Læs mere

Text-book klassisk Gevrey-Chambertin fra François Millet, der siden 1986 har været den ansvarlige for vinene i kælderen hos Domaine Comte Georges de Vogüe.

Læs mere
  Gevrey-Chambertin - Le Foumeau 2020
  945
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk

  Beskrivelse

  François Millet er en af de mest legendariske vinmagere i Bourgogne. Helt tilbage fra 1986, har han haft ansvaret for vinene hos Domaine Comte Georges de Vogüe, et af de mest mytiske domainer i Bourgogne. Siden 2016 har han i en ”garage” i hjembyen Chambolle-Musigny lavet en meget lille produktion af vine sammen med hans to sønner. Druerne kommer fra nogle af deres favoritmarker i både Côte de Nuits og Côte de Beaune. François har de senere år trukket vinene på Domaine Comte Georges de Vogüe i en mere elegant og åben retning, og i hans egen garage tager han skridtet fuldt ud og laver nogle af de mest luftige, elegante og fine Bourgogner, man kan forstille sig. François’ vine laves stort set efter den samme tilgang, med en så nænsom behandling af druerne som muligt. François er opdraget i Henri Jayer-tiden og hælder til afstilkning af drueklaserne. Naturlig gæring i små åbne gæringskar, ingen ´overpumps´ under maceration, toppen presses bare forsigtigt ned med hænderne, og kælderen holdes kølig, da François foretrækker malolatisk gæring i foråret, så vinen får en forsigtig start på livet. Kun den naturlige gær hersker her. Vinene lagres mellem 12 og 18 måneder på fade, hvoraf der aldrig er mere end 15-25 nye. Vinene hverken filtreres eller klares inden aftapning, der sker ved hjælp af tyngdekraften. Produktionen er desværre meget lille og fordeles blandt få distributører verden over. 2018 Gevrey-Chambertin Le Fourneau Kører man ud af Gevrey by mod syd, så har man efter en god kilometer La Fourneau marken på sin højre side. Vi er på den ’forkerte’ side af vejen, men blot 100 meter fra f.eks. 1er Cru Petite-Chapelle. Hvor de største 1er Cru og Grand Cru’er fra Gevrey-Chambertin altid kræver mange år på langs i kælderen for at folde sig ud, så er vinene nedenfor skråningen næsten altid langt mere åbne og tilgængelige som unge. Med så nænsom en tilgang i kælderen, som Francois praktiserer, så skinner markernes terroir tydeligt igennem, og her i Le Fourneau finder man en masse klassiske Gevrey-træk i duften, der er pakket med bl.a. hindbær, tranebær, blommer, kakao og mørke krydderier. I smagen har vi en af François mest strukturerede vine. Den glider dog stadig utrolig nemt ned. Stilmæssigt er vi ikke langt fra de klassiske vine fra f.eks. Denis Bachelet eller Cécile Tremblay.
  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt