Fumey-Chatelain Ploussard Fertans 2020

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois
  • Parkers Wine Advocate
    2020
    2020
    93 Point

Klassisk Ploussard fra Jura med aromaer af skovbær og roser. Frisk, letbenet og tørstslukkende rødvin.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2020
    2020
    93 Point

Klassisk Ploussard fra Jura med aromaer af skovbær og roser. Frisk, letbenet og tørstslukkende rødvin.

Læs mere
    Ploussard Fertans 2020
    375
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Mørkt fjerkræ
    Ost
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Skovbær

    Skovbær

    Svampe

    Svampe

    Druer
    Ploussard

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Denne vin er baseret på 100 % Ploussard fra 70 år gamle stokke på lieu-dit  ’Fertans’ i Arbois.  Fumey-Chatelains marker er dyrket økologisk og med flere elementer fra den biodynamiske verden implementeret. Markerne og vinene er økologisk certificeret fra 2023 årgangen. Druerne er 100 % afstilket, og gæret på det naturlige gær. Vinen er lagret i store gamle egetræsfade i 10 måneder. Vinen er hverkken klaret eller filtreret, og blot et minimalt brug af SO2 foregår ved flaskning. Som en klassisk Ploussard står vinen nærmest transparent i glasset med druens karakteristiske lyse og let brunlige kant i den fineste røde farve. Vinen er frisk og aromatisk udstyret med et væld af roser, hvid peber, skovbund, hindbær, jordbær og appelsinskal.

    På tungen er vinen letløbende og elegant med stor dybde og intensitet i smagen, der er pakket med de fineste lyse røde bær. Det her er ’vin de soif’ i sin reneste form, en tørstslukker med bundtræk, der vil være et fantastisk match til mange lettere retter, både med og uden kød. Man kan også servere den til tapas, pasta eller til fiskeretter, hvor man kunne have lyst til rødvin. Vi anbefaler servering ved 11-12 grader. Som med de øvrige vine fra huset, så anbefales det at give vinen ½ time i karaffel før servering.

     

    Læs hele beskrivelsen
    H - IMG_8392_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt