Fumey-Chatelain Ploussard Fertans 2020

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  93 Point

Klassisk Ploussard fra Jura med aromaer af skovbær og roser. Frisk, letbenet og tørstslukkende rødvin.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  93 Point

Klassisk Ploussard fra Jura med aromaer af skovbær og roser. Frisk, letbenet og tørstslukkende rødvin.

Læs mere
  Ploussard Fertans 2020
  375
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Ost
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Skovbær

  Skovbær

  Svampe

  Svampe

  Druer
  Ploussard

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Denne vin er baseret på 100 % Ploussard fra 70 år gamle stokke på lieu-dit  ’Fertans’ i Arbois.  Fumey-Chatelains marker er dyrket økologisk og med flere elementer fra den biodynamiske verden implementeret. Markerne og vinene er økologisk certificeret fra 2023 årgangen. Druerne er 100 % afstilket, og gæret på det naturlige gær. Vinen er lagret i store gamle egetræsfade i 10 måneder. Vinen er hverkken klaret eller filtreret, og blot et minimalt brug af SO2 foregår ved flaskning. Som en klassisk Ploussard står vinen nærmest transparent i glasset med druens karakteristiske lyse og let brunlige kant i den fineste røde farve. Vinen er frisk og aromatisk udstyret med et væld af roser, hvid peber, skovbund, hindbær, jordbær og appelsinskal.

  På tungen er vinen letløbende og elegant med stor dybde og intensitet i smagen, der er pakket med de fineste lyse røde bær. Det her er ’vin de soif’ i sin reneste form, en tørstslukker med bundtræk, der vil være et fantastisk match til mange lettere retter, både med og uden kød. Man kan også servere den til tapas, pasta eller til fiskeretter, hvor man kunne have lyst til rødvin. Vi anbefaler servering ved 11-12 grader. Som med de øvrige vine fra huset, så anbefales det at give vinen ½ time i karaffel før servering.

   

  Læs hele beskrivelsen
  C - IMG_8381_Edit.jpg
  Produceret af Fumey-Chatelain
  Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt