Fumey-Chatelain Trousseau - Le Bastard 2021

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  94 Point
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  91 Point

Kompleks, letløbende og elegant med finkornede tanniner. I stilen giver Le Bastard påmindelser om Langhe Nebbiolo fra de fineste producenter i Piemonte.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  94 Point
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  91 Point

Kompleks, letløbende og elegant med finkornede tanniner. I stilen giver Le Bastard påmindelser om Langhe Nebbiolo fra de fineste producenter i Piemonte.

Læs mere
  Trousseau - Le Bastard 2021
  369
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Nordisk køkken
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Brombær

  Brombær

  Skovbær

  Skovbær

  Skovbund

  Skovbund

  Jordbær

  Jordbær

  Druer
  Trousseau

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  100 % Trousseau fra 70 år gamle stokke på lieu-dit ’Aux Loges et Les Barbi’ i Arbois. Her højt oppe på skråningen er jorden præget af skifer og mergel. Som alle Fumey-Chatelains marker er den dyrket økologisk og med flere ting fra den biodynamiske verden implementeret. Gæret på det naturlige gær og med ca. 25 % ’whole-bunch’ i store cementkar og lagret 11 måneder i gamle egetræsfade. Ingen klaring eller filtrering og blot minimalt brug af svovl og kun ved flaskning. Efter lidt tid i glasset åbner vinen for alvor op for sin aroma, som er pakket med bl.a. kirsebær, hindbær, tranebær, røg, orientalske krydderier og appelsinskal. Det er nogle helt andre nuancer, den spiller på, men Le Bastard kan noget af det samme som f.eks. en Langhe Nebbiolo fra de fineste producenter i Piemonte. Letløbende og elegant og samtidig med modstand fra helt finkornede tanniner. Utrolig kompleks vin med prisen in mente. Prøv den f.eks. i selskab med stegt eller grillet Iberico-gris, kalvekød serveret med svampe eller som et ikke alt for tungt selskab til retter som boeuf bourguignon eller cassoulet. Vi anbefaler servering ved 13-14 grader og dekantering ½ time før servering. Vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret.
  Læs hele beskrivelsen
  C - IMG_8381_Edit.jpg
  Produceret af Fumey-Chatelain
  Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.
  Fra <a href="/sog/?q=Jura">jura</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra jura området i Frankrig
  Lille vinområde mellem Bourgogne og Schweiz, der de senere år har opnået nærmest kult-status, da vinene oftere og oftere bruges på de fineste restauranter verden over. Området i sig selv, gør dog nærmest en dyd ud af fortsat og ligne det som det er – et simpelt landbrugsområde. Her hersker biodiversitet og her er mere vild natur, skov og kornmarker end vinmarker, der ofte centreres omkring de små byer. Jordbunden her kan sammenlignes meget med Bourgogne, men klimaet er fugtigere og koldere, derfor høster man ofte markant senere end i Bourgogne. Området er nok mest kendt for deres oxyderede hvidvine som f.eks. Vin Jaune, men de elegante og kølige vine på især Chardonnay og Pinot Noir har opnået stor efterspørgsel de senere år.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt