House of Smith Substance - Pinot Noir 2021
Substance Pinot Noir er det stædige bevis på, at man sagtens kan skabe delikat Pinot Noir med frugt og finesse i Washington State.
Læs mereSubstance Pinot Noir er det stædige bevis på, at man sagtens kan skabe delikat Pinot Noir med frugt og finesse i Washington State.
Læs mereFør 239 kr.
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Kan man skabe god Pinot Noir i Washington State? Med den rette mark og en visionær vinmager, ja! Den rebelske vinmager Charles Smith opdagede en række ligheder mellem en af hans vinmarker og Pinot Noir-druens fødested, Bourgogne, og så begyndte eventyret. Substance Pinot Noir viser med al tydelighed, at man sagtens kan skabe elegante og delikate rødvine her i Columbia Valley – og så lige med det charmerende hint af modne sommerbær, vinen får på disse kanter.
100% Washington State
Ikke mange andre ville kaste sig over Pinot Noir i et område, der ellers primært bekender sig til Cabernet Sauvignon og Syrah. Og slet ikke i så stor skala. Men efter succesfuldt at have dyrket grønne koldklimadruer som Chardonnay og Riesling, kunne Charles Smith se potentialet for at dyrke den mere skrøbelige Pinot Noir-drue. Efter en nøje undersøgelse af forholdene kunne Smith da også konstatere, at der faktisk var en række fællesnævnere for den 150 hektar store mark, Golden West, i Columbia Valley, og terroiret i Bourgogne. Vinmarken ligger på samme breddegrad som Pommard og nyder godt af sin beliggenhed knap 500 meter over havets overflade med den svalende Columbia River nedenfor. Den vulkanske jordbund er rig på kalksten og sand.
Langt størstedelen (85%) af druerne til vinen kommer fra Golden West Vineyard, mens blot 15% kommer fra det køligere Evergreen Vineyard, der er placeret på de stejle klipper over Columbia River. Her får druerne masser af mineralitet og høj syre, som er med til at skabe en utrolig velbalanceret Pinot Noir.
Bourgogne som ledestjerne
Substance Pn, Pinot Noir byder på en elegant og harmonisk smagsoplevelse med fine mineralske undertoner og noter af vilde skovjordbær, hibiscus, rosenblade og svampe. Vinen er slank og delikat og med alle druens klassiske røde bær og saftige smag.
En rødvin som skal nydes afkølet for den perfekte smagsoplevelse, gerne ved en 10-12 grader. Prøv vinen til al slags fjerkræ, svinekød eller kalv med svampe og urter til.