House of Smith Substance - Pinot Noir 2021

USA
USA
Washington State
Columbia Valley
 • Flaskehalsen
  2021
  2021
 • James Suckling
  2021
  2021
  90 Point
 • Vinous Media
  2021
  2021
  90 Point

Substance Pinot Noir er det stædige bevis på, at man sagtens kan skabe delikat Pinot Noir med frugt og finesse i Washington State.

Læs mere
 • Flaskehalsen
  2021
  2021
 • James Suckling
  2021
  2021
  90 Point
 • Vinous Media
  2021
  2021
  90 Point

Substance Pinot Noir er det stædige bevis på, at man sagtens kan skabe delikat Pinot Noir med frugt og finesse i Washington State.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Substance - Pinot Noir 2021
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 239 kr.

  149
  kr. /stk
  Spar i alt 540 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Nordisk køkken
  Ost
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Kan man skabe god Pinot Noir i Washington State? Med den rette mark og en visionær vinmager, ja! Den rebelske vinmager Charles Smith opdagede en række ligheder mellem en af hans vinmarker og Pinot Noir-druens fødested, Bourgogne, og så begyndte eventyret. Substance Pinot Noir viser med al tydelighed, at man sagtens kan skabe elegante og delikate rødvine her i Columbia Valley – og så lige med det charmerende hint af modne sommerbær, vinen får på disse kanter.

  100% Washington State

  Ikke mange andre ville kaste sig over Pinot Noir i et område, der ellers primært bekender sig til Cabernet Sauvignon og Syrah. Og slet ikke i så stor skala. Men efter succesfuldt at have dyrket grønne koldklimadruer som Chardonnay og Riesling, kunne Charles Smith se potentialet for at dyrke den mere skrøbelige Pinot Noir-drue. Efter en nøje undersøgelse af forholdene kunne Smith da også konstatere, at der faktisk var en række fællesnævnere for den 150 hektar store mark, Golden West, i Columbia Valley, og terroiret i Bourgogne. Vinmarken ligger på samme breddegrad som Pommard og nyder godt af sin beliggenhed knap 500 meter over havets overflade med den svalende Columbia River nedenfor. Den vulkanske jordbund er rig på kalksten og sand.

  Langt størstedelen (85%) af druerne til vinen kommer fra Golden West Vineyard, mens blot 15% kommer fra det køligere Evergreen Vineyard, der er placeret på de stejle klipper over Columbia River. Her får druerne masser af mineralitet og høj syre, som er med til at skabe en utrolig velbalanceret Pinot Noir.

  Bourgogne som ledestjerne

  Substance Pn, Pinot Noir byder på en elegant og harmonisk smagsoplevelse med fine mineralske undertoner og noter af vilde skovjordbær, hibiscus, rosenblade og svampe. Vinen er slank og delikat og med alle druens klassiske røde bær og saftige smag.

  En rødvin som skal nydes afkølet for den perfekte smagsoplevelse, gerne ved en 10-12 grader. Prøv vinen til al slags fjerkræ, svinekød eller kalv med svampe og urter til.

  Læs hele beskrivelsen
  H_Charles with Barrels_Edit.jpg
  Produceret af House of Smith
  Charles Smith er en af vinverdens uventede og fremsynede rockstjerner, og kender du ikke navnet Charles Smith, så kender du utvivlsomt nogle af hans internationale succeser: rock’n’roll vinbrands som Kung Fu Girl-Riesling og Boom Boom Syrah, hvis vi bliver i vinens verden eller de danske bands Psycked up Janice og siden The Raveonettes, som han var manager for, da han i 1990’erne slog sine folder på den københavnske musikscene. I dag står den rebelske vinmager bag ikoniske brands som K Vintners og Substance i regi af sit vinhus, som i dag bærer navnet House of Smith.
  Fra <a href="/sog/?q=Washington State">washington state</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
  Fra washington state området i USA
  Washington State er USA’s næststørste vinproducerende stat. Markerne ligger øst for Seattle på den anden side af Cascade Mountains. Her er betingelserne optimale med masser af sol og kølige nætter. Dette nordvestligste hjørne af USA er i dag blandt verdens fornemmeste vinadresser, og kendt for sine raffinerede vine, der viser at amerikansk vin har en stor fremtid. Washington State’s vinstokke blev sat af franske missionærer og pelshandlere sidst i 1800-tallet, men det er først indenfor de sidste 20 år, at området for alvor har slået sig fast. Washington State er i dag især kendt for fremragende vine på de franske druer Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay og Riesling.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt