House of Smith Substance - Pinot Noir 2021

USA
USA
Washington State
Columbia Valley
  • Flaskehalsen
    2021
    2021
  • James Suckling
    2021
    2021
    90 Point
  • Vinous Media
    2021
    2021
    90 Point

Substance Pinot Noir er det stædige bevis på, at man sagtens kan skabe delikat Pinot Noir med frugt og finesse i Washington State.

Læs mere
  • Flaskehalsen
    2021
    2021
  • James Suckling
    2021
    2021
    90 Point
  • Vinous Media
    2021
    2021
    90 Point

Substance Pinot Noir er det stædige bevis på, at man sagtens kan skabe delikat Pinot Noir med frugt og finesse i Washington State.

Læs mere
    Spar 38%
    Substance - Pinot Noir 2021

    Før 239 kr.

    149
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Mørkt fjerkræ
    Nordisk køkken
    Ost
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Tranebær

    Tranebær

    The

    The

    Druer
    Pinot Noir

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Kan man skabe god Pinot Noir i Washington State? Med den rette mark og en visionær vinmager, ja! Den rebelske vinmager Charles Smith opdagede en række ligheder mellem en af hans vinmarker og Pinot Noir-druens fødested, Bourgogne, og så begyndte eventyret. Substance Pinot Noir viser med al tydelighed, at man sagtens kan skabe elegante og delikate rødvine her i Columbia Valley – og så lige med det charmerende hint af modne sommerbær, vinen får på disse kanter.

    100% Washington State

    Ikke mange andre ville kaste sig over Pinot Noir i et område, der ellers primært bekender sig til Cabernet Sauvignon og Syrah. Og slet ikke i så stor skala. Men efter succesfuldt at have dyrket grønne koldklimadruer som Chardonnay og Riesling, kunne Charles Smith se potentialet for at dyrke den mere skrøbelige Pinot Noir-drue. Efter en nøje undersøgelse af forholdene kunne Smith da også konstatere, at der faktisk var en række fællesnævnere for den 150 hektar store mark, Golden West, i Columbia Valley, og terroiret i Bourgogne. Vinmarken ligger på samme breddegrad som Pommard og nyder godt af sin beliggenhed knap 500 meter over havets overflade med den svalende Columbia River nedenfor. Den vulkanske jordbund er rig på kalksten og sand.

    Langt størstedelen (85%) af druerne til vinen kommer fra Golden West Vineyard, mens blot 15% kommer fra det køligere Evergreen Vineyard, der er placeret på de stejle klipper over Columbia River. Her får druerne masser af mineralitet og høj syre, som er med til at skabe en utrolig velbalanceret Pinot Noir.

    Bourgogne som ledestjerne

    Substance Pn, Pinot Noir byder på en elegant og harmonisk smagsoplevelse med fine mineralske undertoner og noter af vilde skovjordbær, hibiscus, rosenblade og svampe. Vinen er slank og delikat og med alle druens klassiske røde bær og saftige smag.

    En rødvin som skal nydes afkølet for den perfekte smagsoplevelse, gerne ved en 10-12 grader. Prøv vinen til al slags fjerkræ, svinekød eller kalv med svampe og urter til.

    Læs hele beskrivelsen
    H_Charles with Barrels_Edit.jpg
    Produceret af House of Smith
    Charles Smith er en af vinverdens uventede og fremsynede rockstjerner, og kender du ikke navnet Charles Smith, så kender du utvivlsomt nogle af hans internationale succeser: rock’n’roll vinbrands som Kung Fu Girl-Riesling og Boom Boom Syrah, hvis vi bliver i vinens verden eller de danske bands Psycked up Janice og siden The Raveonettes, som han var manager for, da han i 1990’erne slog sine folder på den københavnske musikscene. I dag står den rebelske vinmager bag ikoniske brands som K Vintners og Substance i regi af sit vinhus, som i dag bærer navnet House of Smith.
    Fra <a href="/sog/?q=Washington State">washington state</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
    Fra washington state området i USA
    Washington State er USA’s næststørste vinproducerende stat. Markerne ligger øst for Seattle på den anden side af Cascade Mountains. Her er betingelserne optimale med masser af sol og kølige nætter. Dette nordvestligste hjørne af USA er i dag blandt verdens fornemmeste vinadresser, og kendt for sine raffinerede vine, der viser at amerikansk vin har en stor fremtid. Washington State’s vinstokke blev sat af franske missionærer og pelshandlere sidst i 1800-tallet, men det er først indenfor de sidste 20 år, at området for alvor har slået sig fast. Washington State er i dag især kendt for fremragende vine på de franske druer Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay og Riesling.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt