Kobal Roots - Blaufrankisch 2022

Slovenien
Slovenien
Stajerska
Haloze

Særdeles unik Blaufrankisch fra en af Sloveniens mest fremtrædende vinhuse. Elegant og livlig med noter af brombær og blommer.

Læs mere

Særdeles unik Blaufrankisch fra en af Sloveniens mest fremtrædende vinhuse. Elegant og livlig med noter af brombær og blommer.

Læs mere
  • NatureWine
Spar 18%
Roots - Blaufrankisch 2022

Før 219 kr.

179
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lam
Mørkt fjerkræ
Vildt

Beskrivelse

Den mellemeuropæiske drue Blaufränkisch støder vi primært på i Østrig. Her er den typisk rig på både tannin og syre, med masser af farvepigment. Disse vine er oftest kraftige og intense rødvine, men det er langt fra tilfældet med Kobals fortolkning af Blaufrankisch-druen.

 

Druerne håndplukkes, afstilkes og udblødes i en periode over 22 dage, og spontangærer i store åbne egetræskar. Efterfølgende modnes vinen i franske barriques i seks måneder, hvor den også gennemgår den malolaktiske gæring. Vinen aftappes på flaske uden forudgående klaring og filtrering, og lagrer yderligere tre måneder inden frigivelse til salg.

Kobal Roots – Blaufrankisch er rubinrød med nuancer af modne brombær, blommer og chokolade. I både duft og smag er der harmoniske, underliggende noter om opholdet på fade. Smagen er elegant med en lang og vedholdende eftersmag. Vinen børe serveres let afkølet, lige såvel som en forudgående dekantering kan forbedre vinens kompleksitet.

Læs hele beskrivelsen
Jutro estate.jpg
Produceret af Kobal
Kobal er en af Sloveniens mest fremtrædende og innovative vinproducenter, hvis historie og vine afspejler en dyb forankring i Haloze området i Štajerska-regionen. Regionen er måske bedre kendt som Steiermark eller Styria, og er i øvrigt Sloveniens største vinregion.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt