La Playa Carmenère - Estate Bottled 2021

Chile
Chile
Colchagua Valley

Flot dybrød vin med smag af blomme, kirsebær og chokolade. Fantastisk madvin, karakterfuld, men meget alsidig.

Læs mere

Flot dybrød vin med smag af blomme, kirsebær og chokolade. Fantastisk madvin, karakterfuld, men meget alsidig.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
  • Sustainable
Carmenère - Estate Bottled 2021
105
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Flødebaserede retter
Grill og barbecue
Kalv
Lyst fjerkræ
Okse
Smagsnoter
Hindbær

Hindbær

Peberfrugt

Peberfrugt

Blomme

Blomme

Varme krydderier

Varme krydderier

Vanilje

Vanilje

Krydderier

Krydderier

Druer
Carménère

Beskrivelse

La Playa Carménère består af næsten 100% Carménère - alt efter årgang tilsætter vinmageren 5 - 10% Cabernet Sauvignon for gøre vinen mere kompleks. Carménère-druerne plukkes med håndkraft i april måned. Efter at druerne er presset ligger most og drueskind sammen i 48 timer for trække farve og aroma fra drueskindet. Selve gæringen tager 7 dage i temperatur-kontrollerede rustfrie ståltanke ved 24-28 grader. Den færdige vin bliver på ståltanke i 6-8 måneder for at blive afrundet inden aftapning. Resultatet er en purpurrød vin, bouquet der minder om modne røde bær, tobak, peber og cedertræ. Smagen er halvtør, med bløde taniner der undstøtter den friske smag af kirsebær, blomme, hindbær og chokolade. 1% for the planet – finansiel støtte til miljøorganisationer Som den første vinproducent i Latinamerika, har La Playa indgået et samarbejde med organisationen 1% for the planet. En global organisation, der hjælper med at finansiere miljøorganisationer over hele kloden. Hele 1% af omsætningen af La Playa -vinene går hermed til lokale chilenske NGO’er, som arbejder med plastikforurening, biodiversitet og beskyttelse af dyreliv langs den chilenske kyst. Derudover hjælper La Playas medarbejdere flere gange årligt med at rense de lokale strande. La Playa ligger kystnært, så det er oplagt, at vinhuset støtter arbejdet mod forurening af kyster og have. Det kalder de for ”Wines with purpose”. Som et led i samarbejdet er alle flaskerne bæredygtige og bærer det officielle 1% for the planet-logo. Derudover er flaskerne også forsynet med logoer for certificeret bæredygtighed og certificeret vegansk. Etiketten er en illustration af vand, strand og måger, og bagpå forklares ”Wine with purpose”.
Læs hele beskrivelsen
H - La-Playa-wide- 4_Edit.jpg
Produceret af La Playa
Eventyret om La Playa begyndte i 1987, hvor de politiske vinde blev mere positive efter demokratiets indførelse i Chile. På det tidspunkt var der ingen, der regnede chilensk vin for noget – kvaliteten af vinen var ikke noget særligt, specielt hvidvinene led under at udstyret var forældet og resultatet var en række lettere oxiderede vine. Men druerne og klimaet var der og dét så danskeren Søren Axelsen i midten af 1980’erne da han besøgte Chile. Han etablerede sit vinhus La Playa og de første flasker blev eksporteret i 1989. I 2002, indgik han et joint-venture med de to chilenske familier: Sutil og Errazuriz, der begge havde vinmarker i Colchagua. Det førte til, at de i 2004 indviede en helt ny vinkælder med topmoderne udstyr og en temperaturstyret fadkælder med amerikanske og franske fade. La Playa er desuden fremgangseksempel på bæredygtig virksomhed og kendt for meget seriøs CSR-politik i marken såvel som i vineriet. ”La Playa er grøn” og certificeret ”Green Practice under det officielle ISO 14000-certifikat.
Fra <a href="/sog/?q=Colchagua Valley">colchagua valley</a> området i <a href="/sog/?q=chile">Chile</a>
Fra colchagua valley området i Chile
Området er i dag ganske ukendt udenfor Chile, men flere og flere topproducenter er startet vinproduktion i dette område. Mange sammenligner Colchagua med Napa Valley i Californien. Her er frodigt og varmt, og en kølig brise fra Stillehavet kommer ind over området om aftenen. Her er ideelle forhold til vinproduktion.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt