La Playa Pinot Noir - Reserve 2022

Chile
Chile
Casablanca Valley

Elegant, frugtrig, forførende Pinot Noir med skønne noter af kaffe, ckokolade og friske hindbær. Flot frugt, dejlig frisk med fin fylde.

Læs mere

Elegant, frugtrig, forførende Pinot Noir med skønne noter af kaffe, ckokolade og friske hindbær. Flot frugt, dejlig frisk med fin fylde.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
  • Sustainable
Pinot Noir - Reserve 2022
135
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Kalv
Lyst fjerkræ
Okse
Vegetariske retter
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Beskrivelse

La Playa Pinot Noir er en af de nyere vine i La Playa’s sortiment. La Playa har arbejdet med Pinot Noir -druen i flere år, men først nu er kvaliteten af en sådan standard, at de ønsker at sælge vinen med La Playa etiket. La Playa Pinot Noir er dyrket på egne marker og druerne stammer fra Block 16, der ligger ved Limari flodens breder. Vinens stil er mere fyldig og ”new world style” end klassisk Bourgogne. Druerne høstes manuelt og efter endt gæring lægges vinen på fade i 5-6 måneder, i dels nye og brugte fade. Fadlagringen skal understøtte vinen – men ikke være det dominerende element. La Playa Pinot Noir er kirsebær farvet, bouqueten er frisk og frugtagtig med toner af vanilje, hindbær, lidt rosenkronblade og jordbær. Pinot Noir med en vis fylde og har nuancer af peber, kaffe, chokolade og friske hindbær. Vinen er på toppen fra sit 2-5 år. 1% for the planet – finansiel støtte til miljøorganisationer Som den første vinproducent i Latinamerika, har La Playa indgået et samarbejde med organisationen 1% for the planet. En global organisation, der hjælper med at finansiere miljøorganisationer over hele kloden. Hele 1% af omsætningen af La Playa -vinene går hermed til lokale chilenske NGO’er, som arbejder med plastikforurening, biodiversitet og beskyttelse af dyreliv langs den chilenske kyst. Derudover hjælper La Playas medarbejdere flere gange årligt med at rense de lokale strande. La Playa ligger kystnært, så det er oplagt, at vinhuset støtter arbejdet mod forurening af kyster og have. Det kalder de for ”Wines with purpose”. Som et led i samarbejdet er alle flaskerne bæredygtige og bærer det officielle 1% for the planet-logo. Derudover er flaskerne også forsynet med logoer for certificeret bæredygtighed og certificeret vegansk. Etiketten er en illustration af vand, strand og måger, og bagpå forklares ”Wine with purpose”.
Læs hele beskrivelsen
H - La-Playa-wide- 4_Edit.jpg
Produceret af La Playa
Eventyret om La Playa begyndte i 1987, hvor de politiske vinde blev mere positive efter demokratiets indførelse i Chile. På det tidspunkt var der ingen, der regnede chilensk vin for noget – kvaliteten af vinen var ikke noget særligt, specielt hvidvinene led under at udstyret var forældet og resultatet var en række lettere oxiderede vine. Men druerne og klimaet var der og dét så danskeren Søren Axelsen i midten af 1980’erne da han besøgte Chile. Han etablerede sit vinhus La Playa og de første flasker blev eksporteret i 1989. I 2002, indgik han et joint-venture med de to chilenske familier: Sutil og Errazuriz, der begge havde vinmarker i Colchagua. Det førte til, at de i 2004 indviede en helt ny vinkælder med topmoderne udstyr og en temperaturstyret fadkælder med amerikanske og franske fade. La Playa er desuden fremgangseksempel på bæredygtig virksomhed og kendt for meget seriøs CSR-politik i marken såvel som i vineriet. ”La Playa er grøn” og certificeret ”Green Practice under det officielle ISO 14000-certifikat.
Fra <a href="/sog/?q=Casablanca Valley">casablanca valley</a> området i <a href="/sog/?q=chile">Chile</a>
Fra casablanca valley området i Chile
Limari er et af de nordligste vinområde i Chile. Limari er nærmest en ørken med en nedbørsmængde på 80- 100 mm regn om året. Klimaet er perfekt til hvidvins druer som Chardonnay og Sauvignon Blanc. Pinot Noir-druen har også perfekte vækstbetingelser i Limari på grund af en tåge der driver ind fra Stillehavet hver morgen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt