Léo Charruau Champs Chardons 2021

Frankrig
Frankrig
Loire
Saumur Champigny

Elegant, letløbende og kompleks Cabernet Franc fra en af de nyeste stjerner fra Saumur-Champigny.

Læs mere

Elegant, letløbende og kompleks Cabernet Franc fra en af de nyeste stjerner fra Saumur-Champigny.

Læs mere
  • Ecological
Champs Chardons 2021
245
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Ost
Vildt
Smagsnoter
Jordbær

Jordbær

Hindbær

Hindbær

Peberfrugt

Peberfrugt

Chilipeber

Chilipeber

Skovbær

Skovbær

Kirsebær

Kirsebær

Solbær

Solbær

Druer

100%

Cabernet Franc

Beskrivelse

Léo Charruau råder over en række fine parceller i den nordøstlige del af Saumur-Champigny, der bidrager med druer til hans Champs Chardons. Parcellerne er som med alt fra denne adresse dyrket økologisk, vinene er tilmed økologisk certificeret, ligesom der bliver praktiseret en del trin fra den biodynamiske verden. Efter gæring ved det naturlige gær er vinen lagret i en blanding af amfora og gamle egetræsfade i 10 måneder. Vinen er hverken klaret eller filtreret og brugen af SO2 er på et minimum ved under 30 mg. Når duften udfolder sig fra glasset, er man ikke I tvivl om at dette er Cabernet Franc fra det centrale Loire, duften er pakket med nuancer af grønne urter, peber, kirsebær, salvie og te.  På tungen er vinen letløbende og elegant med helt finkornede tanniner. Smagen er pakket med karakteristiske urteprægede Cabernet Franc frugtnoter.

Dette er virkelig en vin, der viser hvorfor Saumur-Champigny har et velfortjent ry for at producere noget af det mest elegante Cabernet Franc I verden. Léo Charruau er en af de nye stjerner. Desværre er mængderne fra denne adresse stadig meget små, men de vil vokse i fremtiden, når Léo overtager mere af familiens jord i Saumur.

Fremragende match til klassiske bistro-retter som tatar, confiteret and eller steak frites. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret og vi anbefaler servering ved 12-14 grader i Bordeauxglas.

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt