M. Chapoutier Avarum, Vacqueyras 2020

Frankrig
Frankrig
Rhône
Vacqueyras
 • Gastromand
  2018
  2018
  Bedst i test
 • Gastromand
  2018
  2018

Rank og elegant vin med delikat duft af kirsebær, brombær og hvid peber. Disse elementer går igen i smagen, der er fyldig med behagelige og afrundede tanniner.

Læs mere
 • Gastromand
  2018
  2018
  Bedst i test
 • Gastromand
  2018
  2018

Rank og elegant vin med delikat duft af kirsebær, brombær og hvid peber. Disse elementer går igen i smagen, der er fyldig med behagelige og afrundede tanniner.

Læs mere
  Avarum, Vacqueyras 2020
  275
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Gris
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Blåbær

  Blåbær

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Grenache
  Mourvèdre

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Vacqueyras er en af Côte du Rhônes landsbyer med ”Cru” status, og grænser op til Gigondas. Stilmæssigt er vinene herfra rankere og mere elegante, sammenlignet med den berømte nabo. M. Chapoutiers Vacqueyras er overvejende fremstillet på Grenache og Mourvèdre, høstet fra terrasser hvor jordbunden består af kalkholdig sandsten, grus og ler. Ved ankomsten til vingården afstilkes druerne, og gærer i cementtanke ved ca. 25 grader med daglige overpumpninger. Vinen eftergærer i cirka fire uger, og den efterfølgende 12 måneder lange lagring sker i en blanding af cementtanke og 600 liter egefade. Vinen har en smuk farve med en tæt, dybrød kerne. Duften er delikat med noter af kirsebær, brombær og hvid peber. Disse elementer går igen i smagen, der bestemt er fyldig, men som holder sig på den elegante side af smagsspektret, hjulpet på vej af vinens behagelige og afrundede tanniner.
  Læs hele beskrivelsen
  H - M_Chapoutier wide 04.jpg
  Produceret af M. Chapoutier
  M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
  Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra rhône området i Frankrig
  Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt