M. Chapoutier Châteauneuf-du-Pape - Croix de Bois 2016

Frankrig
Frankrig
Rhône
Châteauneuf du Pape
 • Jyllands-Posten
  2016
  2016
  93+ Point

Fyldig krop med varme tanniner og krydderier samt en meget lang eftersmag.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2016
  2016
  93+ Point

Fyldig krop med varme tanniner og krydderier samt en meget lang eftersmag.

Læs mere
 • Biodynamic
 • Ecological
Châteauneuf-du-Pape - Croix de Bois 2016
995
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Fra området nord for pavebyen Avignon. Jordbunden er karakteristisk ved store rullesten ovenpå et sandet rødt lerlag. Chapoutier bruger kun én druesort til denne vin, nemlig Grenache, der håndplukkes i slutningen af september. For at bevare så meget af frugten som muligt har vinen ikke lagret på egefade. Vinen er biodynamisk dyrket og kommer fra en af Chapoutiers enkeltmarksparceller. Robert Parkergiver ofte flotte ratings til vine fra Chapoutier og er det vinhus med flest 100 point-vine. Intensiv rød farve og en bouquet af mørke frugter og brombær syltetøj.
Læs hele beskrivelsen
H - M_Chapoutier wide 04.jpg
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt