M. Chapoutier Châteauneuf-du-Pape - La Bernardine 2020

Frankrig
Frankrig
Rhône
Châteauneuf du Pape
 • James Suckling
  2020
  2020
  92 Point
 • Ekstra Bladet
  2018
  2018
  91 point
 • Ekstra Bladet
  2018
  2018

En udsøgt vin med en god sammensat bouquet af moden frugt. Fyldig og delikat med en varm og afrundet smag.

Læs mere
 • James Suckling
  2020
  2020
  92 Point
 • Ekstra Bladet
  2018
  2018
  91 point
 • Ekstra Bladet
  2018
  2018

En udsøgt vin med en god sammensat bouquet af moden frugt. Fyldig og delikat med en varm og afrundet smag.

Læs mere
  Châteauneuf-du-Pape - La Bernardine 2020
  405
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Flødebaserede retter
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Blåbær

  Blåbær

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Grenache
  Syrah
  Mourvèdre

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  La Bernardine er næsten udelukkende baseret på én druesort: Grenache, dog er der også tilføjet en anelse Syrah og Mourvedre. For at sikre sig den bedst mulige vin, bliver druerne håndplukkede og nøje udvalgt under høsten.  For at bevare så meget som muligt af frugten har den ikke lagret på egetræsfade. Udsøgt vin med en god sammensat bouquet af moden frugt med høj kompleksitet. Man vil muligvis kunne finde solbær, blomme, ristet kaffe og kirsebær i duften. Smagen fremstår først en anelse krydret med peber og lakrids, men går siden over i mere frugtrige toner. Fyldig og delikat med en varm og afrundet smag.

  Oldenburgs Vinguide: 18,5/20 Point

  ”En klassiker i Châteauneuf og noget af en særling, for den rører ikke egetræ, men lagres på cementtanke for at bevare frugt og friskhed. Og det lykkes. Efter den friske blæknæse kommer den første mundfuld med tæt, blød bærsmag og en fint balancerende syre. Den er ungdommelig, yngre end sine 4 år, fordi den ikke har egetræets røg, modenhed og ælde. Bærsmagen og friskheden breder sig i glasset efter 20-30 min. og gør La Bernardine til en meget personlig fortolkning af Châteauneuf, uden egetræ, uden røg, uden mærkbare mineraler. Frugt og friskhed danser længe yndefuldt parløb i glasset, men i 10-15 min. ser det ud til, at de bare danser uden at vove noget, og så vinder man ingen præmier, kun sympati – men som så ofte i Michel Chapoutiers vine må man være tålmodig, og det lønner sig. Vinen samler sig, får fylde, dybde og længde, bliver mere kompakt og endnu mere saftig, foruden at den får en lang, blid eftersmag. Nu er det modne blåbær, der dominerer, men det overordnede tema er til sidste dråbe: frugt og friskhed. Det er en atypisk Châteauneuf, den har sine helt personlige kvaliteter. Den smager allerbedst og mest imponerende, når man kender den.”

  Læs hele beskrivelsen
  H - M_Chapoutier wide 04.jpg
  Produceret af M. Chapoutier
  M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
  Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra rhône området i Frankrig
  Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt