M. Chapoutier Châteauneuf-du-Pape - Pie VI 2021

Frankrig
Frankrig
Rhône
Châteauneuf du Pape

Pie VI udviser imponerende intensitet og elegance, præget af jordens mineralitet og en symfoni af modne frugter.

Læs mere

Pie VI udviser imponerende intensitet og elegance, præget af jordens mineralitet og en symfoni af modne frugter.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Châteauneuf-du-Pape - Pie VI 2021
535
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Lam
Simreretter
Vildt
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Grenache
Syrah

Beskrivelse

Chapoutiers Pie VI er en fortryllende Châteauneuf-du-Pape med flot intensitet og elegance. Vinen er skabt hovedsageligt med Grenache druen med hjælp fra Syrah. Vinstokkene dyrkes på de nedre terrasser ved Rhône-floden, på gamle alluviale aflejringer med rullesten. Pie VI bærer derfor præg af en flot mineralitet, der sammen med vinens bærpræg og friske syre skaber en flot balance.   

 

Druerne høstes og afstilkes hvorefter gæringen i cementtanke og kun med brug af naturgær. Efterfølgende lagrer vinen i 18 måneder i cementtanke.

 

Vinen åbner op med noter af moden frugt, krydderier og bitter kakao. Efter lidt luft udfoldes der nuancer af brombærsyltetøj og aromatiske urter. Ganen forkæles med behagelige, finkornede tanniner og en flot intensitet. Eftersmagen er præget af blide krydderier og mørk bitter chokolade i afslutningen.

 

Pie VI er den perfekte ledsager til delikate retter som braiseret svinekæber med svampe, Iberico pluma eller et godt stykke lammekød. Selvom vinen smager himmelsk i sin ungdom, så har Pie VI et stort udviklingspotentiale, hvor den i de næste 15-20 vil udvikle endnu større kompleksitet.

 

Læs hele beskrivelsen
H - M_Chapoutier wide 04.jpg
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt