M. Chapoutier Côte-Rôtie - Les Bécasses 2020
Frankrig
Rhône
Côte Rôtie
En purpurrød vin med bouquet af hindbær og violer. Kraftig smag og eftersmag af egetræ, krydderier og vanille.
Læs mereEn purpurrød vin med bouquet af hindbær og violer. Kraftig smag og eftersmag af egetræ, krydderier og vanille.
Læs mere
599
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Kalv
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter

Blåbær

Blomme

Chokolade

Tobak

Sort peber
Druer
Syrah
Beskrivelse
Kommer man fra nord, er Côte-Rôtie de første vinmarker man møder i Rhône. Markerne ligger på stejle terrasser og vender direkte mod syd. Ikke uden grund har vinen fået navnet "Côte-Rôtie", der betyder "den ristede bakke". Der er anvendt druer fra to forskellige marker til vinen: Côte-Brune, som primært er udgjort af småsten, der ligger og suger varme til sig, og Côte-Blonde, der har kalkholdig jordbund. Druesorten er 100% Syrah og plukkes ved håndkraft. Vinen lagres på egefade, af hvilke en tredjedel er helt nye. Vinen er ufiltreret og uklaret, for at bibeholde alle smagsstofferne. En purpurrød vin med bouquet af hindbær, violer og oliven. Kraftig smag samt en eftersmag af egetræ, krydderier og vanille.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.