M. Chapoutier Côte-Rôtie - Les Bécasses 2020

Frankrig
Frankrig
Rhône
Côte Rôtie

En purpurrød vin med bouquet af hindbær og violer. Kraftig smag og eftersmag af egetræ, krydderier og vanille.

Læs mere

En purpurrød vin med bouquet af hindbær og violer. Kraftig smag og eftersmag af egetræ, krydderier og vanille.

Læs mere
    Côte-Rôtie - Les Bécasses 2020
    599
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Kalv
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Blåbær

    Blåbær

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Tobak

    Tobak

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Syrah

    Beskrivelse

    Kommer man fra nord, er Côte-Rôtie de første vinmarker man møder i Rhône. Markerne ligger på stejle terrasser og vender direkte mod syd. Ikke uden grund har vinen fået navnet "Côte-Rôtie", der betyder "den ristede bakke". Der er anvendt druer fra to forskellige marker til vinen: Côte-Brune, som primært er udgjort af småsten, der ligger og suger varme til sig, og Côte-Blonde, der har kalkholdig jordbund. Druesorten er 100% Syrah og plukkes ved håndkraft. Vinen lagres på egefade, af hvilke en tredjedel er helt nye. Vinen er ufiltreret og uklaret, for at bibeholde alle smagsstofferne. En purpurrød vin med bouquet af hindbær, violer og oliven. Kraftig smag samt en eftersmag af egetræ, krydderier og vanille.
    Læs hele beskrivelsen
    H - M_Chapoutier wide 04.jpg
    Produceret af M. Chapoutier
    M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
    Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra rhône området i Frankrig
    Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt