M. Chapoutier Crozes-Hermitage Rouge - Petite Ruche 2021

Frankrig
Frankrig
Côtes du Rhône Villages
Rhône Nord
 • Parkers Wine Advocate
  2017
  2017
  91 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  90 Point
 • James Suckling
  2016
  2016
  91 Point

Fremragende Syrah med intens mørk farve og bæragtig bouquet af hindbær og violer. Utrolig flot rødvin fra Rhône.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2017
  2017
  91 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  90 Point
 • James Suckling
  2016
  2016
  91 Point

Fremragende Syrah med intens mørk farve og bæragtig bouquet af hindbær og violer. Utrolig flot rødvin fra Rhône.

Læs mere
  Crozes-Hermitage Rouge - Petite Ruche 2021
  255
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Smagsnoter
  Blåbær

  Blåbær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Syrah

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  En vin fra områderne nord og syd for selve Hermitage på den venstre bred af Rhône-floden. Den nordlige del er granitholdig, hvor den sydlige består af terrasser fyldt med rullesten, der om dagen opsamler varme og herigennem bibringer et exceptionelt mikroklima. For at bevare så meget af frugten som muligt har vinen ikke lagret på egefade. En komplet og typisk vin frembragt af Syrah-druen med en intens mørk farve samt med en bæragtig bouquet af hindbær og violer.
  Læs hele beskrivelsen
  H - M_Chapoutier wide 04.jpg
  Produceret af M. Chapoutier
  M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
  Fra <a href="/sog/?q=Côtes du Rhône Villages">côtes du rhône villages</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt