M. Chapoutier Gigondas - Les Jocasses 2021

Frankrig
Frankrig
Rhône
Gigondas
 • Vinbladet
  2020
  2020
  92 Point

Stor Rhône med klare træk mod klassisk Châteauneuf-du-Pape. I smagen er vinen fyldig og intens, men mister aldrig Grenache-druens elegance og finesse.

Læs mere
 • Vinbladet
  2020
  2020
  92 Point

Stor Rhône med klare træk mod klassisk Châteauneuf-du-Pape. I smagen er vinen fyldig og intens, men mister aldrig Grenache-druens elegance og finesse.

Læs mere
  Gigondas - Les Jocasses 2021
  309
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Gris
  Lam
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Blåbær

  Blåbær

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Grenache
  Syrah
  Mourvèdre

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Gigonas er en af de mest kendte Cru’er i det sydlige Rhône og Les Jocasses er Michel Chapoutiers bud på en stor og klassisk vin fra det kendte område. Druerne kommer hovedsageligt fra økologisk dyrkede marker, der er beliggende op mod bjergryggen Dentelles de Montmirail, som er med til at begrænse solmængden på markerne og dermed forlænger modningsperioden for især Grenache og er med til at give vinene endnu større dybde og kompleksitet. Vinen består hovedsageligt af Grenache med små mængder af Syrah og Mouvedre. Vinen har gæret i store cementkar, med daglige overpumpninger i løbet af gæringen. Herefter har vinen lagret i samme cementkar, inden den tappes i flaske efter ca. 9 måneder. Dette er i sandhed stor Rhône-vin, med klare træk mod f.eks. klassisk Châteauneuf-du-Pape. Duften byder på noter af kirsebær, hindbær, lakrids, røg, urter, lakrids og lys tobak. I smagen er vinen fyldig og intens, men mister aldrig Grenache-druens elegance og finesse. Fantastisk vin i selskab med grillet eller stegt kød, gerne okse eller lam med en smule fedt, som vinens fine tanniner kan arbejde med. Oplagt vin at hive frem juleaften, hvis menuen står på det helt store klassisk udtræk. Kan gemmes op til 10 år fra høståret. Nyder man vinen i dens ungdom, anbefaler vi at give den en lille time på karaffel inden servering ved 14-15 grader.
  Læs hele beskrivelsen
  H - M_Chapoutier wide 04.jpg
  Produceret af M. Chapoutier
  M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
  Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra rhône området i Frankrig
  Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt