M. Chapoutier Marius Rouge by Michel Chapoutier 2022
Frankrig
Pays d'Oc
Dyb farve, duften tilsvarende mørk og kompleks. Magtfuld i smagen uden at være dominerende, med læssevis af røde frugter og silkebløde tanniner.
Læs mereDyb farve, duften tilsvarende mørk og kompleks. Magtfuld i smagen uden at være dominerende, med læssevis af røde frugter og silkebløde tanniner.
Læs mere
105
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Grill og barbecue
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Tapas
Smagsnoter
Læder
Hindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Blåbær
Chokolade
Tobak
Sort peber
Druer
Grenache
Syrah
Beskrivelse
”En god vin, er en vin du har lyst til at smage igen”. Dette evigt gyldige udsagn kommer fra Rhône-specialisten Michel Chapoutiers oldefar, Marius, og det er dette glade budskab Michel nu vil bære videre med Marius-serien fra det sydlige Frankrig. Alle imødekommende, glade og ukomplicerede vine, der ikke kræver særlige lejligheder at nyde, men som alligevel hæver sig ikke så lidt over dagligdagsniveauet. Marius Rouge er fremstillet på de to klassiske Rhônesorter; Grenache og Syrah – begge yderst velbeskrevne og udbredte druesorter. I dette tilfælde dyrkes de på skråninger i ler- og kalkholdig jordbund. Druerne macererer ti dage ved lave temperaturer, for at ekstrahere tanniner og friske frugtaromaer, med hyppige overpumpninger. Efter alkoholgæringen omstikkes vinen i flere ombæringer uden tilsætning af svovl, og lagrer på bærmen inden aftapning på flaske. Marius Rouge er både generøs, kompleks og elegant. Den skeler ikke til om det er fredag eller mandag, og håndterer således både hverdag og fest lige godt. Vinens farve er dyb, og duften tilsvarende mørk og kompleks. I smagen er den magtfuld uden at være dominerende, med læssevis af røde frugter og silkebløde tanniner.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.