M. Chapoutier Rouge Clair 2023

Frankrig
Frankrig
Vin de France
 • Din Vin Guide
  2023
  2023
  90 Point

Cool og saftig vin fra den innovative vinmager Michel Chapoutier, der bevæger sig mellem den friske roséstil og dybe rødvinsfrugt.

Læs mere
 • Din Vin Guide
  2023
  2023
  90 Point

Cool og saftig vin fra den innovative vinmager Michel Chapoutier, der bevæger sig mellem den friske roséstil og dybe rødvinsfrugt.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Rouge Clair 2023
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 149 kr.

  99
  kr. /stk
  Spar i alt 300 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Allround
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Tapas
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Blåbær

  Blåbær

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Grenache
  Syrah

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Michel Chapoutier er utvivlsomt mest kendt for hans fremragende vine fra især Hermitage-højen og han er da også den eneste vinmager i hele verden, der har høstet de magiske 100 point hos Robert Parker mere end 40 gange.

  Nu har han sat sig for at lave den perfekte vin i en mere ukompliceret og saftig stil. Inspireret af de lyse Bordeaux-vine, som i gamle dage kaldte for Claret, har han lavet Rouge Clair. 80% Grenache og 20% Syrah fra marker oppe i bjergkæden Montagne Noir, beliggende i det sydlige Frankrig. Her høstes der i de kølige nattetimer og akkurat når druerne har nået den første modenhed, for at bevare den friske syre i vinen. Vinen får en kort maceration og gærer efterfølgende på den naturlige gær. Vinen lagres blot tre måneder i ståltanke, før den tappes. Efter et par måneder i flasken er vinen klar til frigivelse i det efterfølgende forår. Resultatet er en ungdommelig og frugtdrevet vin, der i næsen er pakket med et væld af røde bær, te, appelsinskal, Provence-krydderurter og vilde blomster. I smagen bevæger vinen sig et sted imellem rosé og rødvin. Utrolig saftig i udtrykket, men vinen besidder også en imponerende dybde i frugten og eftersmagen er præget af en herlig frugtsyre, der gør vinen nærmest læskende.

  En helt oplagt vin til hygge på terrassen, til picnic på stranden og gerne serveret med et bredt udvalg af charcuteri, oliven, salater med mere. Vinen bør serveres ved 9-11 grader og faktisk vil ’& Frais’ på etiketten lyse rødt, når vinen har den perfekte temperatur omkring de 10 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  H - M_Chapoutier wide 04.jpg
  Produceret af M. Chapoutier
  M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
  Fra <a href="/sog/?q=Vin de France">vin de france</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra vin de france området i Frankrig
  Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt