Marziano Abbona Langhe Barbera - Casaret 2022

Italien
Italien
Piemonte
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
 • Oldenburgs Vinguide
  2018
  2018
  17,5 Point
 • Din Vin Guide
  2017
  2017
  91 Point

Utrolig skøn rødvin med flot bouquet af sveskeblomme med et strejf af kirsebær. Tør smag med en markant frugtsyre og dejlige smagsnoter af kirsebær, jordbær og brombær.

Læs mere
 • Flaskehalsen
  2019
  2019
 • Oldenburgs Vinguide
  2018
  2018
  17,5 Point
 • Din Vin Guide
  2017
  2017
  91 Point

Utrolig skøn rødvin med flot bouquet af sveskeblomme med et strejf af kirsebær. Tør smag med en markant frugtsyre og dejlige smagsnoter af kirsebær, jordbær og brombær.

Læs mere
  Langhe Barbera - Casaret 2022
  159
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Italiensk mad
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Barbera-druerne til Caseret er dyrket på Marziano Abbonas egne vinmarker i Borgata San Luigi i Langhe, der er den sydvestlige del af Piemonte. San Luigi er en mindre mark på 1,5 ha. og vinstokkene er i gennemsnit 15 år gamle. Vinstokkene er plantet relativt tæt – 5.000 vinstokke per ha. - for at stresse vinstokkene til at yde deres bedste. Casaret produceres i begrænsede mængder, 14. 000 flasker om året, og den første årgang der blev frigivet var i 1990. Druerne plukkes fortsat manuelt og der foretages yderligere en sortering inden druerne presses nænsomt og gærer i 15 dage ved 28 grader i rustfrie ståltanke. Vinen køles herefter ned til 14 grader og ligger 6 måneder på ståltanke for at ”modne”. Efter yderligere 2 måneders flaskelagring er vinen klar til at nyde. Kirsebærrød farve, bouquet af sveskeblommer med et strejf kirsebær, en tør smag med en markant frugtsyre og kirsebær, jordbær og brombær som de dominerende smagsindtryk. En vin der er bedst inden for de første 4 år efter høsten.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
  Produceret af Marziano Abbona
  Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt