Masseria Surani Primitivo 2020

Italien
Italien
Puglia
 • Wine Enthusiast
  2020
  2020
  91 Points
 • James Suckling
  2019
  2019
  90 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  92 Point

Intens, varm og imødekommende vin med skønne noter af blomme og et strejf af kirsebær og klassisk Primitivo-karakter.

Læs mere
 • Wine Enthusiast
  2020
  2020
  91 Points
 • James Suckling
  2019
  2019
  90 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  92 Point

Intens, varm og imødekommende vin med skønne noter af blomme og et strejf af kirsebær og klassisk Primitivo-karakter.

Læs mere
  Primitivo 2020
  205
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Kalv
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Solbær

  Solbær

  Jordbær

  Jordbær

  Fersken

  Fersken

  Kanel

  Kanel

  Tobak

  Tobak

  Blomme

  Blomme

  Druer
  Primitivo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Intens, varm og imødekommende

  Primitivo di Manduria har en dybrød farve, næsten bordeauxagtig i glasset. Bouqueten er intens, varm og imødekommende med noter af blomme og et strejf af kirsebær – klassisk Primitivo-karakter. Smagen er medium fyldig og domineret af blomme og kirsebær og en fin balance, der afrunder vinen elegant. De 10 måneders fadlagring tilføjer elementer som vanilje og kaffe, der giver vinen en indbydende kompleksitet og rygrad – dog uden at være for dominerende.

  Vingården Masseria Surani

  Vingården Masseria Surani ligger blot 6 kilometer fra Adriaterhavet. Det betyder, at der på de varme sommerdage kommer "kølige" vinde ind fra havet og giver druerne en naturlig afkøling. Jordbunden består primært af ler og limsten, som er optimalt for Primitivo-druer. Druerne høstes om natten for at undgå at de begynder at gære inden de ankommer til vinkælderen. Selve gæringen af druemosten tager 12-14 dage i rustfrie, temperaturkontrollerede ståltanke.

  Lagring på træfade

  Primitivo di Manduria lagrer 10 måneder i 6.000 liter træfade, inden den aftappes. Herefter lagrer den yderligere et par måneder, før den frigives til salg.

  Skøn ledsager til kød

  Primitivo di Manduria er en skøn ledsager til flere forskellige retter – blandt andet er den ideel til den klassiske julemiddag, hvor den komplementerer det søde, salte, sure og fede godt. Kan også nydes til det franske landkøkken, grill-mad, retter med kalv og oksekød samt vildt.

   

  Læs hele beskrivelsen
  H - Masseria SURANI - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Masseria Surani
  Masseria Surani blev etableret tilbage i starten af 1900-tallet i Manduria der en del af Salento-halvøen. I dag er 55 hektar beplantet med vinstokke – en del af disse er over 40 år gamle. I 2012 blev Masseria Surani overtaget af Tommasi-familien, der som det første satte en større renovering af kældrene i gang – så der i dag er 700 kvadratmeter topmoderne vinkælder og lagerfaciliteter. Ud over de lokale druer Primitivo, Negroamaro og Fiano er der også plantet Cabernet Sauvignon og Chardonnay i mindre omfang. Manduria-området var tilbage i 700-tallet under græsk herredømme, hvorfor Tommasi har valgt at opkalde vinene efter græske guder.
  Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra puglia området i Italien
  Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt