Masseria Surani Rosso Sorani - Primitivo-Cabernet Sauvignon 2020

Italien
Italien
Puglia

Flot rubinrød, medium fyldig frugtrig vin med noter af kirsebær og blommer og et let bid fra udblødte tanniner.

Læs mere

Flot rubinrød, medium fyldig frugtrig vin med noter af kirsebær og blommer og et let bid fra udblødte tanniner.

Læs mere
  Rosso Sorani - Primitivo-Cabernet Sauvignon 2020
  165
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Italiensk mad
  Okse
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Solbær

  Solbær

  Jordbær

  Jordbær

  Fersken

  Fersken

  Kanel

  Kanel

  Tobak

  Tobak

  Kirsebær

  Kirsebær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Krydderier

  Krydderier

  Grafit

  Grafit

  Druer
  Primitivo
  Cabernet Sauvignon

  Beskrivelse

  Ares er, trods navnet som henviser til den græske krigsgud, en venlig vin bestående af Primitivo og Cabernet Sauvignon. Druerne høstes i slutningen af august - begyndelsen af september og selve gæringen tager 10 dage i temperaturkontrollerede tanke. Efter endt gæring lagres vinen på træfade i 6 måneder inden vinen aftappes og ligger yderligere på flaske et par måneder inden den frigives til salg. Ares Rosso har en intens rubinrød farve, bouqueten leder tanken hen på mørke kirsebær og læder, smagen er frugtagtig, medium fyldig med kirsebær og blommer og afsluttes med et let bid fra udblødte tanniner. Serveres gerne let afkølet ved 16 grader. Ares Rosso er velegnet til krydret mad, rødt kød og simremad.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Masseria SURANI - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Masseria Surani
  Masseria Surani blev etableret tilbage i starten af 1900-tallet i Manduria der en del af Salento-halvøen. I dag er 55 hektar beplantet med vinstokke – en del af disse er over 40 år gamle. I 2012 blev Masseria Surani overtaget af Tommasi-familien, der som det første satte en større renovering af kældrene i gang – så der i dag er 700 kvadratmeter topmoderne vinkælder og lagerfaciliteter. Ud over de lokale druer Primitivo, Negroamaro og Fiano er der også plantet Cabernet Sauvignon og Chardonnay i mindre omfang. Manduria-området var tilbage i 700-tallet under græsk herredømme, hvorfor Tommasi har valgt at opkalde vinene efter græske guder.
  Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra puglia området i Italien
  Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt