Minimalist Wines Connect the Dots, Syrah 2021

Sydafrika
Sydafrika
W.O. Western Cape
Cape Agulhas

Med Connect The Dots viser talentet Sam Lambson et samlet årgangsbillede af Syrah fra forskellige dele af Western Cape. Intens, elegant og dyb Syrah.

Læs mere

Med Connect The Dots viser talentet Sam Lambson et samlet årgangsbillede af Syrah fra forskellige dele af Western Cape. Intens, elegant og dyb Syrah.

Læs mere
  Connect the Dots, Syrah 2021
  295
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Gris
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Vildt
  Smagsnoter
  Blåbær

  Blåbær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Syrah

  Beskrivelse

  Med Connect The Dots viser Sam Lambson et samlet årgangsbillede af Syrah fra forskellige dele af Western Cape. 2020-blended består af druer fra granitrige parceller på Polkadraai og Helderberg i Stellenbosch, Table Mountain i Elgin rig på sandsten og jernholdige parceller i Darling. Alle parceller er dyrket økologisk eller biodynamisk. 100 % ‘whole cluster’ I kælderen, kun det naturlige gær hersker her og ingen brug af svovl før en smule ved flaskning. Mosten kommer direkte fra den gamle presse over i gamle egetræsfade af 300 liter. Efter 10 måneder hældes vinen på flaske uden filtrering eller klaring, hvor den hviler et halvt år inden frigivelse. Det her må være noget af det tætteste, man kan komme på Côte Rôtie uden for Frankrig. Fuldblods kølig Syrah-aroma pakket med bl.a. ribs, brombær, oliven, peber, engelsk lakrids, fyrretræ og den fineste røgede bacon. Smagen er utrolig intens og dyb, men samtidig elegant og de 100 % ’whole cluster’ er med til at give vinen en spændstig syre og struktur. Endnu en vin, der viser det enorme talent som unge Sam Lambson besidder og hvorfor vinkritikerne står i kø for at smage hans sjældne vine og rose dem til skyerne. Vinen an med fordel iltes en smule i sin ungdom inden servering ved 13-14 grader og kan gemmes op til 20 år fra høståret.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Minimalist-Wines-high-2_Edit.jpg
  Produceret af Minimalist Wines
  Tilgangen i kælderen er, som navnet antyder, med absolut minimal indblanding i vinene. Her hersker udelukkende den naturlige gær, druerne trampes med fødderne, brugen af hele drueklaser er ofte 100%, udelukkende gamle brugte fade, og vinene hverken klares eller filtreres. Druerne kommer fra økologiske eller biodynamiske marker i hovedsageligt det kølige og vindblæste Cape Agulhas. Dette er kold-klima vine fra absolut øverste hylde - vinene er raffinerede, lave på alkohol, slanke, intense og har en fantastisk elegance.
  Fra <a href="/sog/?q=W.O. Western Cape">w.o. western cape</a> området i <a href="/sog/?q=sydafrika">Sydafrika</a>
  Western Cape provinsen dækker hele sydspidsen af Sydafrika fra Swartland i nordvest til Klein Karoo i øst og har Cape Town som sin hovedstad. Western Cape er vinmæssigt en breddefinition for sydafrikansk vin, men sikkert er det, at naturen er henrivende smuk og vinmarkerne er begunstigede af positionen, her på den sydligste spids af Afrika, hvor Atlanterhavet møder Det Indiske Ocean – et meget koldt hav mod et sidstnævntes varmere strømme, hvilket giver pragtfulde klimatiske betingelser for druerne i markerne.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt