Minimalist Wines Experimental, Syrah 2020

Sydafrika
Sydafrika
W.O. Elgin

Fremragende Syrah fra en af Sydafrikas helt store stjerner – Sam Lambson.

Læs mere

Fremragende Syrah fra en af Sydafrikas helt store stjerner – Sam Lambson.

Læs mere
  Experimental, Syrah 2020
  175
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Vildt
  Smagsnoter
  Blåbær

  Blåbær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer

  100%

  Syrah

  Beskrivelse

   At Sam Lambson mestrer at lave verdensklasse Syrah er der ingen i tvivl om og nu har han også fået sin egen parcel med Syrah. Der bliver konstant hevet vinstokke op overalt i det kølige Elgin, fordi det bedre kan betale sig økonomisk set og have æbleplantager på jorden. Af frygt for at det skete, har Sam nu lejet en lille mark i Elgin-dalen tæt ved Niemandsrivier. Tre hektar tilplantet i 2006 og de blot tre hektar har faktisk stor diversitet i jordbundtyperne og den er da også tilplantet med tre forskellige kloner af Syrah.

  I kælderen hersker som altid udelukkende den naturlige gær. Vinen er udelukkende vinificeret i ståltanke og frigivet efter ca. 12 måneder. Den her vin er meget mere Syrah end Shiraz i stilen. I duften sendes ens tanker straks mod det nordlige Rhône til en appellation som Saint-Joseph. Her er et væld af nuancer som brombær, peber, lakrids, blomster og let røget bacon. På tungen er vinen frisk, letløbende og har samtidig en fin dybde og kompleksitet. Det er svært at forstille sig et bedre køb end denne vin, hvis man søger klassisk kølig og elegant Syrah. Prøv den f.eks. i selskab med grillet gris eller kylling, gerne med masser af urter eller til noget så simpelt som en god burger af de bedste råvarer.

  Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret og bør serveres ved 14-15 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Minimalist-Wines-high-2_Edit.jpg
  Produceret af Minimalist Wines
  Tilgangen i kælderen er, som navnet antyder, med absolut minimal indblanding i vinene. Her hersker udelukkende den naturlige gær, druerne trampes med fødderne, brugen af hele drueklaser er ofte 100%, udelukkende gamle brugte fade, og vinene hverken klares eller filtreres. Druerne kommer fra økologiske eller biodynamiske marker i hovedsageligt det kølige og vindblæste Cape Agulhas. Dette er kold-klima Syrah fra absolut øverste hylde - vinene er raffinerede, lave på alkohol, slanke, intense og har en fantastisk elegance.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt