Minimalist Wines Syrah - No Place Like Home 2022

Sydafrika
Sydafrika
W.O. Elgin
Cape Agulhas

Verdensklasse vin fra Sam Lambson, der straks sender tankerne mod det nordlige Rhône. Elegant og saftig som få Syrah-vine!

Læs mere

Verdensklasse vin fra Sam Lambson, der straks sender tankerne mod det nordlige Rhône. Elegant og saftig som få Syrah-vine!

Læs mere
  Syrah - No Place Like Home 2022
  rodvin-sydafrika-minimalist.png
  Syrah - No Place Like Home 2022
  445
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Gris
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Vildt
  Smagsnoter
  Blåbær

  Blåbær

  Blomme

  Blomme

  Chokolade

  Chokolade

  Tobak

  Tobak

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Syrah

  Beskrivelse

  At Sam Lambson mestrer at lave verdensklasse Syrah er der ingen tvivl om, og nu har han også fået sin egen parcel med Syrah. Der bliver konstant hevet vinstokke op overalt i det kølige Elgin, fordi det bedre kan betale sig økonomisk at have æbleplantager på jorden. Af frygt for at det skete har Sam nu lejet en lille mark i Elgin-dalen tæt ved Niemandsrivier. Tre hektar tilplantet i 2006 og de blot tre hektar har faktisk stor diversitet i jordbundtyperne og den er da også tilplantet med tre forskellige kloner af Syrah. Fra og med 2021-årgangen har Sam haft det fulde ansvar for marken og fra de bedste parceller og på de bedste druer laver han nu vinen No Place Like Home. Efter grundig sortering af de hele drueklaser, gæres vinen i ståltanke ved det naturlige gær (100 % hele drueklaser). Efterfølgende lagres vinen i 11 måneder i en blanding af gamle franske egetræsfade og amfora. Brugen af svovl er på et absolut minimum, den totale svovl er under 30 mg pr. liter. Som altid fra Sam Lambson, er vinen her meget mere Syrah end Shiraz i stilen. I duften sendes ens tanker straks mod det nordlige Rhône til helt ung og frisk Côte Rôtie f.eks. Her er et væld af nuancer som brombær, ribs, hvid peber, lakrids, vilde urter og let røget bacon. På tungen er vinen elegant, saftig og frisk som meget få Syrah-vine. Endnu en verdensklasse vin fra Sam Lambson, der desværre laves i forsvindende små mængder. Vinen kan gemmes op til 20 år fra høståret og bør serveres ved 14-15 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Minimalist-Wines-high-2_Edit.jpg
  Produceret af Minimalist Wines
  Tilgangen i kælderen er, som navnet antyder, med absolut minimal indblanding i vinene. Her hersker udelukkende den naturlige gær, druerne trampes med fødderne, brugen af hele drueklaser er ofte 100%, udelukkende gamle brugte fade, og vinene hverken klares eller filtreres. Druerne kommer fra økologiske eller biodynamiske marker i hovedsageligt det kølige og vindblæste Cape Agulhas. Dette er kold-klima vine fra absolut øverste hylde - vinene er raffinerede, lave på alkohol, slanke, intense og har en fantastisk elegance.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt