Minimalist Wines Syrah - No Place Like Home 2022

Sydafrika
Sydafrika
W.O. Elgin
Cape Agulhas

Verdensklasse vin fra Sam Lambson, der straks sender tankerne mod det nordlige Rhône. Elegant og saftig som få Syrah-vine!

Læs mere

Verdensklasse vin fra Sam Lambson, der straks sender tankerne mod det nordlige Rhône. Elegant og saftig som få Syrah-vine!

Læs mere
    Syrah - No Place Like Home 2022
    rodvin-sydafrika-minimalist.png
    Syrah - No Place Like Home 2022
    445
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Gris
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Vildt
    Smagsnoter
    Blåbær

    Blåbær

    Blomme

    Blomme

    Chokolade

    Chokolade

    Tobak

    Tobak

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Syrah

    Beskrivelse

    At Sam Lambson mestrer at lave verdensklasse Syrah er der ingen tvivl om, og nu har han også fået sin egen parcel med Syrah. Der bliver konstant hevet vinstokke op overalt i det kølige Elgin, fordi det bedre kan betale sig økonomisk at have æbleplantager på jorden. Af frygt for at det skete har Sam nu lejet en lille mark i Elgin-dalen tæt ved Niemandsrivier. Tre hektar tilplantet i 2006 og de blot tre hektar har faktisk stor diversitet i jordbundtyperne og den er da også tilplantet med tre forskellige kloner af Syrah. Fra og med 2021-årgangen har Sam haft det fulde ansvar for marken og fra de bedste parceller og på de bedste druer laver han nu vinen No Place Like Home. Efter grundig sortering af de hele drueklaser, gæres vinen i ståltanke ved det naturlige gær (100 % hele drueklaser). Efterfølgende lagres vinen i 11 måneder i en blanding af gamle franske egetræsfade og amfora. Brugen af svovl er på et absolut minimum, den totale svovl er under 30 mg pr. liter. Som altid fra Sam Lambson, er vinen her meget mere Syrah end Shiraz i stilen. I duften sendes ens tanker straks mod det nordlige Rhône til helt ung og frisk Côte Rôtie f.eks. Her er et væld af nuancer som brombær, ribs, hvid peber, lakrids, vilde urter og let røget bacon. På tungen er vinen elegant, saftig og frisk som meget få Syrah-vine. Endnu en verdensklasse vin fra Sam Lambson, der desværre laves i forsvindende små mængder. Vinen kan gemmes op til 20 år fra høståret og bør serveres ved 14-15 grader.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Minimalist-Wines-high-2_Edit.jpg
    Produceret af Minimalist Wines
    Tilgangen i kælderen er, som navnet antyder, med absolut minimal indblanding i vinene. Her hersker udelukkende den naturlige gær, druerne trampes med fødderne, brugen af hele drueklaser er ofte 100%, udelukkende gamle brugte fade, og vinene hverken klares eller filtreres. Druerne kommer fra økologiske eller biodynamiske marker i hovedsageligt det kølige og vindblæste Cape Agulhas. Dette er kold-klima vine fra absolut øverste hylde - vinene er raffinerede, lave på alkohol, slanke, intense og har en fantastisk elegance.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt