Pertinace Barbera d'Alba 2021

Italien
Italien
Piemonte
Langhe
 • James Suckling
  2021
  2021
  91 Point
 • James Suckling
  2019
  2019
  92 Point
 • Ekstra Bladet
  2019
  2019
  GODT KØB

Bærvendt, begejstringsvækkende, Barbera d’Alba! Oplev den populære italienske hverdagsvin i klassisk, ligefrem og frugtvendt stil.

Læs mere
 • James Suckling
  2021
  2021
  91 Point
 • James Suckling
  2019
  2019
  92 Point
 • Ekstra Bladet
  2019
  2019
  GODT KØB

Bærvendt, begejstringsvækkende, Barbera d’Alba! Oplev den populære italienske hverdagsvin i klassisk, ligefrem og frugtvendt stil.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Barbera d'Alba 2021
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 149 kr.

  99
  kr. /stk
  Spar i alt 300 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Flødebaserede retter
  Italiensk mad
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Tapas
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Lakrids

  Lakrids

  Brombær

  Brombær

  Urter

  Urter

  Blåbær

  Blåbær

  Druer
  Barbera

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Barbera d’Alba DOC

  Bærvendt, begejstringsvækkende, Barbera d’Alba! Italiens mest formidable hverdagsvine er uden tvivl rødvinene lavet på Barbera. Pertinaces Barbera d’Alba er et pragtfuldt eksempel på, hvordan hverdagen snildt kan opgraderes uden at tømme bankkontoen. Her får du Piemonte på flaske: dyb smag, blød fylde og forfriskende finish.

  Barbera – prinsen af Piemonte

  Fra fortryllende Piemonte kommer nogle af Italiens absolut bedste rødvine – Barolo, Barbaresco og Barbera for lige at nævne områdets royale trio. Selvom området især kendes for vinene på Nebbiolo-druen, er det ikke den eneste drue, der skaber enestående vine her. Den anden store rødvinsdrue i Piemonte er Barbera, men druen spiller ikke længere andenviolin til Barolo’en – ’kongernes vin’. Her er der tale om en anden drue, der skaber vine i en helt anden stil, som er frisk, besidder god syre, dufter af kirsebær og har masser af fylde. Det er den type vin, der er lidt lettere i stilen end Piemontes øvrige klassikere. Med en Barbera d’Alba som denne er du dog sikret høj kvalitet og en vin, der er rund, intens og har god fylde.

  Ligefrem og frugtvendt stil

  Pertinace Barbera d’Alba er skabt udelukkende på Barbera-druer, der bl.a. er dyrket på nogle af husets ældste marker i Agliano Terme. De øvrige druer udvælges fra husets marker i Treiso, Alba, Neviglie og Magliano Alfieri. Her nyder druerne godt af den syd-, sydvest- og sydøstvendte eksponering, der giver blød smag og varme til den færdige vin. Druerne gærer i 10-15 dage i temperaturregulerede ståltanke og lagrer herefter i 9 måneder i franske egefade.

  Resultatet er en klassisk Barbera i ligefrem og frugtvendt stil. I glasset fremstår vinen næsten lilla med grønne reflekser. Duften byder på sorte frugter, modne hindbær, søde mørke kirsebær med vaniljestrejf og krydrede toner. I smagen viser vinen sig fra sin afrundede og varme side med en forfriskende syre, der gør vinen til en oplagt ledsager til cremet mad med lidt fedme.

  Perfekt til det italienske køkken

  Barbera er en populær hverdagsvin i Italien. Ikke mindst fordi den passer utrolig godt til det italienske køkken. En dejlig vin til pasta bolognese, pizza salami eller en omgang af den klassiske og nok mest enkle af de italienske pastaret cacio e pepe, hvor peber, ost og pasta går op i en cremet enhed. Ellers kan vinen også sagtens klare grillstegt kød eller charcuteri.

  Læs hele beskrivelsen
  H - vendemmia_240_Edit.jpg
  Produceret af Pertinace
  Navnet Pertinace er mere end 1000 år gammelt, men tag ikke fejl. Pertinace er et moderne vinhus, selvom rødderne er dybt forandret i Piemontes vintradition. Cantina Pertinace er lokaliseret i byen Treiso, der ligger i 410 kilometers højde. Treiso er berømt for sine Barbaresco-vine og det var da også skabelsen af gode Barbaresco-vine, der i 1973 fik Maria Barbero og 13 andre vinbønder til at stifte vinkooperativet. Dengang var det primært Nebbiolo-druen, der blev dyrket, men i takt med at flere kom til og markarealet blev udvidet kom områdets øvrige druer som Barbera og Dolcetto også til. I 2016 bestod kooperativet af 20 vinbønder og Cantina Pertinace råder i dag over 110 hektar vinmarker.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt