Pertinace Langhe Nebbiolo 2021
Baroloens charmerende lillebror. Smagen er klassisk med rank charme, bløde tanniner og en krydret finish. Vinen fremstår knivskarp og præcis.
Læs mereBaroloens charmerende lillebror. Smagen er klassisk med rank charme, bløde tanniner og en krydret finish. Vinen fremstår knivskarp og præcis.
Læs merepris
Før 179 kr.
Kirsebær
Rose
Læder
Anis
Ler
Blomme
Hindbær
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Mini-Barolo fra Piemonte
Langhe Nebbiolo er Baroloens charmerende lillebror og en af Piemontes pragtfulde, klassiske rødvine. Fælles for flere af Piemontes store vine er at være baseret på områdets klare stjerne: druen Nebbiolo. Druen er bag nogle af Italiens mest elegante vine, men også utrolig vanskelig at dyrke. I de rette hænder og i den rette jordbund kan druen skabe enestående vine, som dette herlige eksemplar fra Pertinace.
Fra vindblæste vinhøjder
Druerne bliver dyrket i byen Treiso, der er en af de tre primære kommuner i Langhe-regionen, der laver Barbaresco-vine. Vinene herfra nyder godt af de vindfyldte højder, der efter sigende skulle skabe ekstra aromatiske rødvine. Treiso er køligere end det øvrige Langhe og vinene herfra er kendt for deres graciøse og raffinerede udtryk.
Rank charme og klassisk stil
Marken ligger med sydvestvendt soleksponering. Vinen gærer i 10-15 dage i temperaturregulerede ståltanke og lagrer herefter i 9-12 måneder på slavonske egefade. Langhe Nebbiolo står rubinrød i glasset med lilla og granatrøde reflekser. I duften byder vinen på røde bærfrugter med pebernoter, hyben og fine toner af urter og blomster. Smagen er klassisk Nebbiolo med rank charme, bløde tanniner og en krydret finish. Vinen fremstår knivskarp og præcis.
Perfekt til retter med saft og kraft
Som enhver Nebbiolo går denne rødvin hånd i hånd med mad. Selvom tanninerne er afrundede, så er dette en forrygende madvin. Nyd gerne Pertinace til de lidt federe kødretter, f.eks. braiseret svineskank eller -and. Fedtmarmoreret kød med grillede grøntsager, vilde svampe, polenta eller tomatbaseret saucer gør sig godt til druens tanniner. Men også bløde, fuldfede oste er perfekte ledsagere til Nebbiolo. – Og skulle det være trøffelsæson, så er en pastaret med trøfler et guddommeligt match.