Pertinace Langhe Nebbiolo 2021

Italien
Italien
Piemonte
Langhe
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • VinAvisen
  2020
  2020
 • Gastromand
  2019
  2019

Baroloens charmerende lillebror. Smagen er klassisk med rank charme, bløde tanniner og en krydret finish. Vinen fremstår knivskarp og præcis.

Læs mere
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • VinAvisen
  2020
  2020
 • Gastromand
  2019
  2019

Baroloens charmerende lillebror. Smagen er klassisk med rank charme, bløde tanniner og en krydret finish. Vinen fremstår knivskarp og præcis.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Langhe Nebbiolo 2021
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 179 kr.

  129
  kr. /stk
  Spar i alt 300 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Italiensk mad
  Kalv
  Lam
  Tapas
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Mini-Barolo fra Piemonte

  Langhe Nebbiolo er Baroloens charmerende lillebror og en af Piemontes pragtfulde, klassiske rødvine. Fælles for flere af Piemontes store vine er at være baseret på områdets klare stjerne: druen Nebbiolo. Druen er bag nogle af Italiens mest elegante vine, men også utrolig vanskelig at dyrke. I de rette hænder og i den rette jordbund kan druen skabe enestående vine, som dette herlige eksemplar fra Pertinace.

  Fra vindblæste vinhøjder

  Druerne bliver dyrket i byen Treiso, der er en af de tre primære kommuner i Langhe-regionen, der laver Barbaresco-vine. Vinene herfra nyder godt af de vindfyldte højder, der efter sigende skulle skabe ekstra aromatiske rødvine. Treiso er køligere end det øvrige Langhe og vinene herfra er kendt for deres graciøse og raffinerede udtryk.

  Rank charme og klassisk stil

  Marken ligger med sydvestvendt soleksponering. Vinen gærer i 10-15 dage i temperaturregulerede ståltanke og lagrer herefter i 9-12 måneder på slavonske egefade. Langhe Nebbiolo står rubinrød i glasset med lilla og granatrøde reflekser. I duften byder vinen på røde bærfrugter med pebernoter, hyben og fine toner af urter og blomster. Smagen er klassisk Nebbiolo med rank charme, bløde tanniner og en krydret finish. Vinen fremstår knivskarp og præcis.

  Perfekt til retter med saft og kraft

  Som enhver Nebbiolo går denne rødvin hånd i hånd med mad. Selvom tanninerne er afrundede, så er dette en forrygende madvin. Nyd gerne Pertinace til de lidt federe kødretter, f.eks. braiseret svineskank eller -and. Fedtmarmoreret kød med grillede grøntsager, vilde svampe, polenta eller tomatbaseret saucer gør sig godt til druens tanniner. Men også bløde, fuldfede oste er perfekte ledsagere til Nebbiolo. – Og skulle det være trøffelsæson, så er en pastaret med trøfler et guddommeligt match.

  Læs hele beskrivelsen
  H - vendemmia_240_Edit.jpg
  Produceret af Pertinace
  Navnet Pertinace er mere end 1000 år gammelt, men tag ikke fejl. Pertinace er et moderne vinhus, selvom rødderne er dybt forandret i Piemontes vintradition. Cantina Pertinace er lokaliseret i byen Treiso, der ligger i 410 kilometers højde. Treiso er berømt for sine Barbaresco-vine og det var da også skabelsen af gode Barbaresco-vine, der i 1973 fik Maria Barbero og 13 andre vinbønder til at stifte vinkooperativet. Dengang var det primært Nebbiolo-druen, der blev dyrket, men i takt med at flere kom til og markarealet blev udvidet kom områdets øvrige druer som Barbera og Dolcetto også til. I 2016 bestod kooperativet af 20 vinbønder og Cantina Pertinace råder i dag over 110 hektar vinmarker.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt