Pingus 2020

Spanien
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero

Vinstokkene skal være så gamle som muligt, og de skal gro på en sydvendt skråning. 100% Tempranillo, lavt udbytte, drueudvælgelsen skal være ekstremt selektiv, afstilkning skal foregå i hånden, gæringen skal være relativ kold, kun helt nye egetræsfade og ngen klaring og filtrering af vinen. En opskrift som R. Parker har givet de magiske 100 Point på.

Læs mere

Vinstokkene skal være så gamle som muligt, og de skal gro på en sydvendt skråning. 100% Tempranillo, lavt udbytte, drueudvælgelsen skal være ekstremt selektiv, afstilkning skal foregå i hånden, gæringen skal være relativ kold, kun helt nye egetræsfade og ngen klaring og filtrering af vinen. En opskrift som R. Parker har givet de magiske 100 Point på.

Læs mere
    Pingus 2020
    9.995
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Figen

    Figen

    Cedertræ

    Cedertræ

    Tobak

    Tobak

    Dild

    Dild

    Blåbær

    Blåbær

    Lakrids

    Lakrids

    Druer
    Tempranillo

    Beskrivelse

    Peter Sisseck’s efterhånden så verdenskendte vine er baseret på de klassiske kvalitetsbegreber om terroir, hvilket blandt andet betyder klima, jordbundens beskaffenhed og landskabets formationer, vinplanten og vinifikationen. Han betragter og formulerer sine ”dogmeregler” således: Vinstokkene skal være så gamle som muligt, og de skal gro på en sydvendt skråning. 100% Tempranillo, lavt udbytte, drueudvælgelsen skal være ekstremt selektiv, afstilkning skal foregå i hånden, gæringen skal være relativ kold, kun helt nye egetræsfade og ngen klaring og filtrering af vinen. En opskrift som R. Parker har givet de magiske 100 Point på.
    Læs hele beskrivelsen
    p1.jpg
    Produceret af Dominio de Pingus
    Peter Sisseck har haft enorm succes med sine vine på Dominio de Pingus. Efter at have arbejdet i Frankrig og USA slog Sisseck sig ned i Spanien, hvor han i en periode arbejdede for Hacienda Monasterio før han åbnede sit eget vinhus, Dominio de Pingus. Det, der næsten er mest overvældende ved Pingus, er den overvældende succes, som vinen har haft, lige fra den første årgang blev frigivet i 1995. Primære årsag er nok, at supervinikonet Robert Parker gav fadprøven 96–100 points. Pingus-vinen kommer fra tre parceller med ekstremt gamle Tempranillo vinstokke. Da Peter første gang lejede vinmarkerne, var de yderst forsømte. På trods af at jorden og vinstokkene havde den rigtige dræningsevne og alder, krævede det flere år, hvor man gennem et næsten genialt beskæringsarbejde fik rettet vinstokkene ud, sænket højden og beskåret dem tilpas meget tilbage og dermed lykkedes at give et naturligt lavt udbytte af den rette kvalitet.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt