Pléyades Garnacha/Syrah 2022

Spanien
Spanien
Campo de Borja

Pléyades-vinene kommer fra den lille by Longares i hjertet af Cariñena - den ældste DO i Aragon. Vinmarkerne består af vinstokke med en gennemsnitsalder på 25 år, beplantet som ”bush vines”, der giver ganske intense druer.

Læs mere

Pléyades-vinene kommer fra den lille by Longares i hjertet af Cariñena - den ældste DO i Aragon. Vinmarkerne består af vinstokke med en gennemsnitsalder på 25 år, beplantet som ”bush vines”, der giver ganske intense druer.

Læs mere
    Garnacha/Syrah 2022
    99
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Læder

    Læder

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Blåbær

    Blåbær

    Chokolade

    Chokolade

    Tobak

    Tobak

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Garnacha
    Shiraz

    Beskrivelse

    Pléyades-vinene kommer fra et innovativt kooperativ, der ligger i den lille by Longares i hjertet af Cariñena. Cariñena er den ældste DO i Aragon. Et lille område kendt som det “vilde” Spanien, spækket med romerske ruiner, hvor bl.a. Goya tilbragte en stor del af sin ungdom. Vineriet råder over mere en 3.000 hektar vinmarker. Vinmarkerne består af vinstokke med en gennemsnitsalder på 25 år, beplantet som ”bush vines”, der giver ganske intense druer. Der anvendes ikke kunstvanding i marken. Vineriet er topmoderne, med det nyeste vinfremstillingsudstyr. Bag vinene står et stærkt team af vinmagere. En af disse er Ana Becoechea, en ung dynamisk, prisvindene spanier, der er uddannet ønolog. Hun har tidligere arbejdet i Duero i Portugal, og hun har en forkærlighed for de frugtdrevne vine, hvilket da også kendetegner Pléyades-serien. En anden er David Morrison, der fungerer som konsulterende ønolog. David kommer fra Australien, men har en stor del af sin viden og erfaring fra Bordeaux. Hans 22-årige lange erfaring fra begge jordens halvkugler, betyder, at han har oplevet 35 forskellige årgange. Hans vision er, at kombinere vinens kvalitet med forbrugerens præferencer. Pléyades-serien er unikke vine baseret på klassiske spanske og franske druer i en moderne indpakning. Pléyades Garnacha Shiraz kommer fra vinmarker i Longares, ved bjerget Moncaya. Ekstreme temperaturforskelle, varme somre, kolde vintre, varme dage og kolde nætter i kombination med en jordbund, der primært bestående af kalksten udmønter sig i elegante vine, der virkelig udtrykker det lokale terroir. Når druerne er sorteret og afstilket, sættes gæringen i gang i temperaturkontrollerede ståltanke. Inden aftapning filtreres og koldstabiliseres vinen. Pléyades Garnacha Shiraz har en meget dyb farve i glasset. Den intense bouquet er domineret af sort peber, viol, kirsebær og vanille. Vinen er frugtrig, struktureret og rund med silkebløde tanniner der afsluttes med en lang frisk eftersmag med intense bær-noter.
    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Campo de Borja">campo de borja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra campo de borja området i Spanien
    Campo de Borja-regionen ligger i det nordøstlige Spanien i provinsen Aragonien, syd for Rioja og Navarra, mellem floden Ebro og den 2.000 meter høje bjergkæde Sierra del Moncayo. Området dækker et areal på i alt 7.400 hektarer. Undergrunden består af en brun-grå limsten, og vinmarkerne ligger i en ca. 450 meters højde. Området er kendt for sine koncentrerede vine, der skyldes det udprægede kontinentale og barske klima med bagende varme somre og meget kolde vintre. Ydermere blæser der meget ofte en særdeles tør vind fra nord. Næsten 90 % af produktionen er rødvin.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt