Raúl Pérez Ultreia Cova de la Raposa 2021
Den mest sjældne af alle vine fra Raùl Pèrez - Fra en lille parcel ved Valtuille de Abajo på blot 0,1 hektar!
Læs mereDen mest sjældne af alle vine fra Raùl Pèrez - Fra en lille parcel ved Valtuille de Abajo på blot 0,1 hektar!
Læs mereKirsebær
Brombær
Skovbær
Skovbund
Jordbær
Blåbær
Tobak
Hindbær
Blomme
Granatæble
Lakrids
Knuste sten
Beskrivelse
I 2008 fandt Raùl Pèrez den lille gamle parcel ved navnet La Cova de la Raposa (Rævens hule). Her var der for mere end 130 år siden blevet plantet nogle få vinstokke bestående hovedsageligt af Mencia, men også en smule Bastardo (Trousseau), Alicante Bouchet og Donã Blanca. Marken er sydvendt og har et af de varmeste klimaer af Raùls vine.
Den naturlige gæring sker I et åbent fad på 700 liter med 100 % ’whole cluster’. Lagret 16 måneder i to barrique på 228 liter. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning.
Hvor mange af Raùls vine ofte sammenlignes med f.eks. de kølige vine fra Saint-Joseph, så er Cova de la Raposa altid mere stilmæssigt beslægtet med f.eks. de lidt mørkere og mere kødfulde vine fra f.eks. Cornas. Duften er pakket med nuancer af bl.a. kirsebær, blåbær, oliven, orientalske kryddier, kaffe, charcutteri og tobak.
For hvad der er en forholdsvis mørk vin I glasset, så overraskes man på tungen af vinens lethed og kompleksitet kombineret med en utrolig dybde og intensitet. Vinen vil de næste 15-20 år fra frigivelse udvikle en endnu større kompleksitet. Kan med fordel I sin ungdom hældes på en karaffel før servering ved 13-14 grader… Hvis man altså er så heldig og have en flaske af de blot 600 der ca. frigives hvert år.