Raúl Pérez Ultreia Mencia 2020

Spanien
Spanien
Castilla y León
Bierzo

Stor og klassisk Mencia fra Ponferrada. En kølig rødvin med noter af ribs og hindbær, hvor smagen er frisk og indbydende med en mundrensende syre!

Læs mere

Stor og klassisk Mencia fra Ponferrada. En kølig rødvin med noter af ribs og hindbær, hvor smagen er frisk og indbydende med en mundrensende syre!

Læs mere
    Ultreia Mencia 2020
    239
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Gris
    Lam
    Lyst fjerkræ
    Okse
    Smagsnoter
    Granatæble

    Granatæble

    Brombær

    Brombær

    Lakrids

    Lakrids

    Knuste sten

    Knuste sten

    Kirsebær

    Kirsebær

    Druer
    Mencia

    Beskrivelse

    Hvor mange ofte beskriver Raúl Peréz’s vine som nærmest Burgundiske i deres udtryk, så er Ultreia Mencia langt mere i stil med de store vine fra det nordlige Rhône.

     

    Druerne til denne vin kommer fra en syv hektar stor mark oppe i det kølige Ponferrada, hvor vinstokkene er over 100 år gamle. Her gror der hovedsageligt Mencia, men her findes også Garnacha Tintorera og en smule Bastardo (Trousseau). Jorden rig på skiffer, og det er med til at give vinen sin udprægede Rhône-lignende stil.

     

    I kælderen hersker altid den naturlige gær, og vinen er gæret og lagret, med drueskindet, i gamle 300 liters egetræsfade i op mod 11 måneder. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Klart den mørkeste af Raul’s Ultreia vine, både visuelt i glasset, men også hvad angår de dufte, der vælter op af glasset. Vinen åbner sig med en kompleks aromaprofil af brombær, urter, charcuteri, ribs, saltlakrids, velhængt kød, tobak og ikke mindst peber.

    På tungen er vinen potent, men stadig præget af den skiffer-dominerede jordbund, der supplerer vinen med en utrolig mineraldreven friskhed! Oplagt vin i selskab med stort set alt grillet eller stegt kød, gerne med masser af urter! Kan med fordel hældes på en karaffel 30 minutter før servering ved 14-15 grader. Vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret.

     

    Læs hele beskrivelsen
    H-RP Villegas2_Edit_Edit.jpg
    Produceret af Raúl Pérez
    Bredt anset som en af verdens mest visionære og bedste vinmagere. I 2005 forlod han familiens vingård i Bierzo for at skabe Bodegas y Viñedos Raúl Pérez. Siden har han ikke set sig tilbage, og han har for alvor været med til at sætte området Bierzo på landkortet hvor han i dag står som det klare referencepunkt for området.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt