Raúl Pérez Ultreia Mencia 2020

Spanien
Spanien
Castilla y León
Bierzo

Stor og klassisk Mencia fra Ponferrada. En kølig rødvin med noter af ribs og hindbær, hvor smagen er frisk og indbydende med en mundrensende syre!

Læs mere

Stor og klassisk Mencia fra Ponferrada. En kølig rødvin med noter af ribs og hindbær, hvor smagen er frisk og indbydende med en mundrensende syre!

Læs mere
  Ultreia Mencia 2020
  239
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Gris
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Granatæble

  Granatæble

  Brombær

  Brombær

  Lakrids

  Lakrids

  Knuste sten

  Knuste sten

  Kirsebær

  Kirsebær

  Druer
  Mencia

  Beskrivelse

  Hvor mange ofte beskriver Raúl Peréz’s vine som nærmest Burgundiske i deres udtryk, så er Ultreia Mencia langt mere i stil med de store vine fra det nordlige Rhône.

  Druerne til denne vin kommer fra en syv hektar stor mark oppe i det kølige Ponferrada, hvor vinstokkene er over 100 år gamle. Her gror der hovedsageligt Mencia, men her findes også Garnacha Tintorera og en smule Bastardo (Trousseau). Jorden rig på skiffer, og det er med til at give vinen sin udprægede Rhône-lignende stil.

  I kælderen hersker altid den naturlige gær, og vinen er gæret og lagret, med drueskindet, i gamle 300 liters egetræsfade i op mod 11 måneder. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Klart den mørkeste af Raul’s Ultreia vine, både visuelt i glasset, men også hvad angår de dufte, der vælter op af glasset. Vinen åbner sig med en kompleks aromaprofil af brombær, urter, charcuteri, ribs, saltlakrids, velhængt kød, tobak og ikke mindst peber.

  På tungen er vinen potent, men stadig præget af den skiffer-dominerede jordbund, der supplerer vinen med en utrolig mineraldreven friskhed! Oplagt vin i selskab med stort set alt grillet eller stegt kød, gerne med masser af urter! Kan med fordel hældes på en karaffel 30 minutter før servering ved 14-15 grader. Vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  H-RP Villegas2_Edit_Edit.jpg
  Produceret af Raúl Pérez
  Bredt anset som en af verdens mest visionære og bedste vinmagere. I 2005 forlod han familiens vingård i Bierzo for at skabe Bodegas y Viñedos Raúl Pérez. Siden har han ikke set sig tilbage, og han har for alvor været med til at sætte området Bierzo på landkortet hvor han i dag står som det klare referencepunkt for området.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt