Rivetto Barolo - Briccolina 2018
Italien
Piemonte
Barolo
Stor, kraftig og mesterlig Barolo med en fascinerende dybde i aromaen, der er pakket med bl.a. mørke, røde bær, roser, tjære, lakrids, appelsin og læder.
Læs mereStor, kraftig og mesterlig Barolo med en fascinerende dybde i aromaen, der er pakket med bl.a. mørke, røde bær, roser, tjære, lakrids, appelsin og læder.
Læs mere
1.395
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Italiensk mad
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Smagsnoter

Kirsebær

Rose

Læder

Anis

Ler

Blomme

Hindbær
Druer
Nebbiolo
Beskrivelse
Rivetto har blot 0,5 hektar på den legendariske Briccolina Cru i Serralunga d’Alba, det i et godt år giver små 2000 flasker. Det var denne parcel at Enrico først indførte biodynamik i 2015, efter han havde dyrket parcellen økologisk siden 2009. Klassisk for Serralunga er jorden her rig på ler og kalk. Som altid hos Rivetto hersker det naturlige gær og vinen er lagret 48 måneder i et enkel stort gammelt fad på 1500 liter lavet af slavonsk egetræ. Vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Her får du en stor, kraftig og mesterlig Barolo med en fascinerende dybde i aromaen, der er pakket med mørkerøde bær, roser, tjære, lakrids, appelsin og læder. Smagen er tæt og kompakt præget af den mørke frugt og store struktur. I vinens unge år anbefaler vi at give vinen 1-2 timer i en karaffel før servering, der for alvor vil frigive vinens koncentration, dybde og finesse. 2016-versionen af Briccolina er en kommende legende i Piemonte. Vinen er pakket i trækasser af 3 flasker.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Enrico Rivetto
Rivetto-familiens aktivitet i Piemonte går mere end 100 år tilbage, men det er dog først for alvor de sidste 20 år, at unge Enrico Rivetto har slået navnet fast verden over.
Enrico har været på gården siden 1999, og i 2009 omlagde han alt til økologi, hvor man blev certificeret i 2013. I 2015 blev de biodynamiske principper indført på hele gården, og fra og med 2019-årgangen er alle vinene biodynamisk certificeret som de første i Langhe.

Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.