Rivetto Langhe Nebbiolo 2021

Italien
Italien
Piemonte
Langhe

Biodynamisk (demeter) certifieret rødvin fra en af Piemontes nye stjerner – Enrico Rivetto. Vinen har en frisk, ungdommelig og klassisk aroma og en ren og elegant smag.

Læs mere

Biodynamisk (demeter) certifieret rødvin fra en af Piemontes nye stjerner – Enrico Rivetto. Vinen har en frisk, ungdommelig og klassisk aroma og en ren og elegant smag.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Langhe Nebbiolo 2021
265
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Italiensk mad
Kalv
Lam
Lyst fjerkræ
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Rose

Rose

Læder

Læder

Anis

Anis

Ler

Ler

Blomme

Blomme

Hindbær

Hindbær

Druer
Nebbiolo

Beskrivelse

Fra Rivetto familiens egen biodynamisk dyrkede jord på toppen af Lirano-skråningen, lige mellem Sinio og Serralunga d’Alba. Heroppe er jorden ekstra rig på kalk, der kombineret med den høje beliggenhed i 350-400 meters højde, sikrer friskhed og mineralitet i vinen. Marken er dyrket økologisk siden 2009, fra 2015 biodynamisk og fra og med 2019-årgangen er vinen Demeter-certificeret. Som altid hos Rivetto hersker det naturlige gær, Vinen er lagret 12 måneder i store gamle egetræsfade og vinen er hverken klaret eller filtreret ved aftapning. Vinen har en frisk, ungdommelig med en aroma pakket med bl.a. mint, appelsin, røde bær, roser og tobak. Smagen er ukompliceret på den bedst tænkelige måde, glider uroligt nemt på tungen og handler mest af alt om renhed og elegance, noget man sjældent finder i ’simple’ Langhe Nebbiolo. Druerne til denne vin kommer netop ikke fra unge stokke på Rivetto-familiens Barolo-marker, men fra parceller udelukkende tiltænkt denne vin. En tæt på perfekt vin til simple Italienske retter som pizza, pastaretter med svampe, vitello tonnato eller blot til aftenens første antipasti.

Læs hele beskrivelsen
H - Enrico Rivetto - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Enrico Rivetto
Rivetto-familiens aktivitet i Piemonte går mere end 100 år tilbage, men det er dog først for alvor de sidste 20 år, at unge Enrico Rivetto har slået navnet fast verden over. Enrico har været på gården siden 1999, og i 2009 omlagde han alt til økologi, hvor man blev certificeret i 2013. I 2015 blev de biodynamiske principper indført på hele gården, og fra og med 2019-årgangen er alle vinene biodynamisk certificeret som de første i Langhe.
Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra piemonte området i Italien
Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt