Solenne Negroamaro-Primitivo, Limited Edition 2023

Italien
Italien
Puglia
  • Vivino
    2021
    2021
    4.2 Stjerner

Solenne byder på en smagseksplosion af mørke kirsebær, vanilje og varme krydderier, der bringer essensen af Puglien direkte i dit glas.

Læs mere
  • Vivino
    2021
    2021
    4.2 Stjerner

Solenne byder på en smagseksplosion af mørke kirsebær, vanilje og varme krydderier, der bringer essensen af Puglien direkte i dit glas.

Læs mere
    Spar 40%
    Negroamaro-Primitivo, Limited Edition 2023

    Før 99 kr.

    59
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Røget kød
    Vildt
    Smagsnoter
    Solbær

    Solbær

    Jordbær

    Jordbær

    Fersken

    Fersken

    Kanel

    Kanel

    Tobak

    Tobak

    Kirsebær

    Kirsebær

    Blomme

    Blomme

    Timian

    Timian

    Rose

    Rose

    Druer
    Primitivo
    Negroamaro

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Pugliens drue-par

    Ved fodhælen i Italien ligger Puglien, en region badet i solskin og blandt landets mest berømte vinregioner. Her hersker rødvinsdruerne Primitivo sammen med Negroamaro, hvor de lægger basen for saftige, silkebløde rødvine med stor dybde.  

    Stort Vivino-hit

    Solenne specialiserer sig i dyrkning af disse lokale druer med et mål om at skabe stilrene og klassiske vine, der emmer af solmodne frugter og inviterer dig til at drømme dig væk til Puglien. Solenne har desuden den fornemme rating på 4.2 stjerner hos Vivino.  

    De svalende vinde

    Vinmarkerne ligger spredt udover hele det kystnære Puglien, hvor druerne nyder godt af de forfriskende vinde fra Adriaterhavet og Joniske Hav. Navnet Negroamaro refererer til druens dybe farve og smag. Negroamaro bidrager med stor dybde, farve og en let bitterhed, der elegant komplementerer den rige røde og friske Primitivo frugt.

    Druerne får lov til at gennemgå en maceration i 7-8 dage, hvilket tilfører vinen en flot farve og struktur. Gæring foregår omhyggeligt i rustfrie ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 25-27 grader. Her er ingen fadpåvirkning, da målet er at afspejle druerne naturlige duft-og smagsnuancer.

    Intens smagsrigdom

    En gedigen frugtig og krydret vin, der vækker sanserne med noter af sorte kirsebær, saftige blommer, vilde brombær, strejf af vanilje og subtile noter af mørk chokolade. Vinen er et ideelt match til saftigt oksekød, mørt lam eller autentiske syditalienske pastaretter som orecchiette al ragu eller til mørkt fjerkræ som andesteg.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra puglia området i Italien
    Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt