Stag's Leap Wine Cabernet Sauvignon - Artemis 2020

USA
USA
Californien
Napa Valley
 • Decanter
  2020
  2020
  95 Point
 • James Suckling
  2020
  2020
  93 Point

Artemis er år efter år et af de bedste køb fra Napa Valley, hvis man er fan af stor klassisk og voluminøs Napa Valley Cabernet Sauvignon.

Læs mere
 • Decanter
  2020
  2020
  95 Point
 • James Suckling
  2020
  2020
  93 Point

Artemis er år efter år et af de bedste køb fra Napa Valley, hvis man er fan af stor klassisk og voluminøs Napa Valley Cabernet Sauvignon.

Læs mere
  Cabernet Sauvignon - Artemis 2020
  795
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Lam
  Okse
  Trøffel
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Solbær

  Solbær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Krydderier

  Krydderier

  Grafit

  Grafit

  Druer
  Cabernet Sauvignon

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Artemis er år efter år et af de bedste køb fra Napa Valley, hvis man er fan af stor klassisk og voluminøs Napa Valley Cabernet Sauvignon. Vinen er hovedsageligt lavet på druer fra husets egne marker i Stag’s Leap, blandet med druer fra udvalgte marker i andre dele af Napa Valley. Efter gæring er vinen lagret 18 måneder i en blanding af nye og let brugte amerikanske og franske egetræsfade. Efter 6 måneder i flasken, frigives vinen. Vinen har overdådig aroma pakket med bl.a. mørk Cabernet-frugt, grafit, blommer, mørk chokolade, tobak, lavendel og eukalyptus. I smagen har vinen stor struktur og fylde, men er samtidig præget af utrolig bløde og fine tanniner. Den perfekte vin til de største bøffer fra grillen, lammekød krydrede kødboller eller blot som en seriøs hyggevin med lidt snacks. Kan med fordel iltes 1-2 timer før servering ved 15-16 grader. Vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 10-15 år.
  Læs hele beskrivelsen
  C - Stags_leap - wide - 1_Edit.jpg
  Produceret af Stag’s Leap Wine Cellars
  Stag’s Leap Wine Cellars er i dag stadig producenten bag nogle af Napa Valleys mest eftertragtede vine. Huset var med til at skabe et helt nyt fænomen i vinverdenen, da en Stag’s Leap Cabernet i 1976 til den efterhånden ikoniske smagning i Paris, vandt blindsmagningen og blandt andet slog vine som Mouton-Rothschild, Haut-Brion, Ridge Monte Bello og Leoville Las Cases. Herefter var udtrykket ’New World Wine’ skabt og ingen grinede mere af Cowboy-vinene fra Napa. Siden har Stag’s Leap været en global superstjerne og vinene ligger i mange af mest fornemme kældre i hele verden.
  Fra <a href="/sog/?q=Californien">californien</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
  Fra californien området i USA
  Napa Valley, den smukke 32 km lange dal i læ mellem øst- og vestlige bjergkæder, nord for San Francisco. Her er dagen altid solrig og varm, nætterne kølige. Forbudstiden fra 1920-34 var en hård tid for Napa Valley, men en del vinproducenter klarede sig gennem den puritanske tid ved at lave altervin. Napa Valley blev verdensberømt i 1976, da vinen Stag’s Leap som den første vin nogensinde uden for Europa slog franske 1. Crus i blindsmagning. Filmen "Bottleshock" handler om den i vinens verden revolutionerende begivenhed, der satte Napa Valley på vin-verdenskortet for evigt.). Napa Valley er blevet synonym med Californisk intens, alkoholrig, markant vin på Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og signaturdruen Zinfandel.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt