Terroir Al Limit Dits del Terra 2019

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat

En af de første vine, der blev skabt af Dominic Huber og Eben Sadie tilbage i 2002.

Læs mere

En af de første vine, der blev skabt af Dominic Huber og Eben Sadie tilbage i 2002.

Læs mere
    Dits del Terra 2019
    599
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Lam
    Okse
    Smagsnoter
    Tranebær

    Tranebær

    Hindbær

    Hindbær

    Tobak

    Tobak

    Kanel

    Kanel

    Hvid peber

    Hvid peber

    Peberfrugt

    Peberfrugt

    Blomme

    Blomme

    Druer
    Carignan

    Beskrivelse

    En af de første vine, der blev skabt af Dominic Huber og Eben Sadie tilbage i 2002. Dengang var stokkene på den 1,8 hektar store mark (dyrket biodynamisk) ved byen Torroja ca. 75 år gamle, så vi begynder stille og roligt at nærme os 100 år gamle stokke. 100 % Carignan, og det her må være en af de mest elegante Carignan, der bliver lavet noget sted i verden. Gæret med den naturlige gær med ’whole cluster’ i små cementtanke. 2018 er sidste årgang, hvor vinen er lagret i en blanding af cement og et enkelt Stockinger-fad, fremover er det ren cement. Efter 16 måneder tappes vinen på flaske uden filtrering eller noget og frigives, når den er ca. 30 måneder gammel. Den mørke aroma er præget af brombær, hindbær, lakrids, sød tobak, appelsinskal, røg og peber. På tungen er vinen først og fremmest frisk og atypisk letløbende for en Carignan. Mørk og elegant på samme tid. Energiniveauet er højt, vinen føles spændstig og levende. Vinen kan nydes uden mad, men den er skabt til at blive serveret i selskab med alt kød grillet over ild, især f.eks. grillet lam med ratatouille og masser af urter. I vinens ungdom anbefaler vi at give vinen en times tid i en karaffel inden servering ved 14-15 grader. Vil udvikle endnu større kompleksitet de næste 10-15 år. “The south-facing Cariñena vineyard used for the 2018 Dits del Terra is worked biodynamically and is in the process of being certified organic. The grapes fermented in concrete with indigenous yeasts, and the wine matured in 50% oak foudre and 50% in concrete. The 2019 will be 100% concrete. You can immediately notice the cooler year and the longer ripening cycle here compared with the 2017; there is more depth here, and the quality of the tannins is completely different and provide for a more elegant mouthfeel. The oak is neatly integrated and folded into the structure of the wine. It comes through as medium-bodied, powerful and elegant. 95/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
    Læs hele beskrivelsen
    H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
    Produceret af Terroir al Limit
    Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
    Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra catalonien området i Spanien
    Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt