Terroir Al Limit Les Manyes 2019

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
  • Parkers Wine Advocate
    2019
    2019
    98 Point

En vin, der de sidste 15 år har opnået kultstatus i vinverdenen, med nærmest konstant 98-100 point hos The Wine Advocate, så er den ikke længere nogen hemmelighed.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2019
    2019
    98 Point

En vin, der de sidste 15 år har opnået kultstatus i vinverdenen, med nærmest konstant 98-100 point hos The Wine Advocate, så er den ikke længere nogen hemmelighed.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Les Manyes 2019
    Pris ved 3 stk.
    Mængdepris

    Før 2.195 kr.

    1.599
    kr. /stk
    Spar i alt 1.788 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Okse
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Læder

    Læder

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Druer
    Grenache

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    En vin, der de sidste 15 år har opnået kultstatus i vinverdenen, med nærmest konstant 98-100 point hos The Wine Advocate, så er den ikke længere nogen hemmelighed. Vi er meget langt fra klassisk tung og fadpræget stor spansk vin, Les Manyes nydes af de samme, som holder af f.eks. Château Rayas og de bedste vine fra Bourgogne eller Piemonte. ”2016 Les Manyes…. The nose could be a mixture of a great vintage of Château Rayas and a traditional Nebbiolo from Piemonte.” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate Marken (dyrket biodynamisk) er beliggende på toppen ved landsbyen Scala Dei i 800 meters højde, lige på grænsen til Montsant. En særlig, lokal klon af Grenache – Garnacha Peluda – vokser her og giver lavere sukkerniveau end den mere normale klon. Dermed opnår vi lidt lavere alkoholniveau, selv i dette varme klima. Efter høst gærer vinen naturligt med ’whole cluster’ i cementtanke, hvor vinen også lagrer i 15-16 måneder, før den hældes på flaske. Den frigives, når den er ca. 24 måneder gammel. Det her er Grenache på den helt store klinge. Efter lidt tid i glasset begynder den unge vin at åbne op med nuancer af bl.a. hindbær, jordbær, violer, sød lakrids, cocktailbær og garrique. På tungen er vinen ekstremt intens og kompleks allerede i sin ungdom, men også let og elegant, som når Grenache sender ens tanker mod Bourgogne. En vin, der efterlader et enormt indtryk på alle fronter. Disse sjældne kultvine bliver ofte serveret til smagninger i selskab med andre af verdens mest eftertragtede vine, men den fortjener faktisk at blive serveret sammen med stegt eller grillet kød, måske med grillede grøntsager og en sauce med masser af urter. Den kan klare det mest og vil gerne have noget modspil på tallerkenen. Nyder man Les Manyes i sin ungdom, anbefaler vi at give den en lille time i en karaffel inden servering ved 13-14 grader. Kan gemmes op til 25 år fra høståret. “I think the 2018 Les Manyes is more in line with the 2016 than the 2017 is, more elegant, precise, fresh and subtle. This is very young and undeveloped, very primary, a bit shy, and it takes time to take off in the glass to reveal notes of violets and strawberry leaf, elegant and nuanced. The palate is very balanced and elegant—it's a very pretty wine. This is very young and needs air and time in the glass if you open a bottle any time soon. My guess is that this is gong to develop very slowly in bottle, developing complexity and nuance with time. It's a superb vintage for Les Manyes. 99/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
    Læs hele beskrivelsen
    H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
    Produceret af Terroir al Limit
    Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
    Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra catalonien området i Spanien
    Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt