Terroir Al Limit Les Manyes 2019

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  98 Point

En vin, der de sidste 15 år har opnået kultstatus i vinverdenen, med nærmest konstant 98-100 point hos The Wine Advocate, så er den ikke længere nogen hemmelighed.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  98 Point

En vin, der de sidste 15 år har opnået kultstatus i vinverdenen, med nærmest konstant 98-100 point hos The Wine Advocate, så er den ikke længere nogen hemmelighed.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Les Manyes 2019
  Pris ved 3 stk.
  Mængdepris

  Før 2.195 kr.

  1.599
  kr. /stk
  Spar i alt 1.788 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Okse
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Druer
  Grenache

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  En vin, der de sidste 15 år har opnået kultstatus i vinverdenen, med nærmest konstant 98-100 point hos The Wine Advocate, så er den ikke længere nogen hemmelighed. Vi er meget langt fra klassisk tung og fadpræget stor spansk vin, Les Manyes nydes af de samme, som holder af f.eks. Château Rayas og de bedste vine fra Bourgogne eller Piemonte. ”2016 Les Manyes…. The nose could be a mixture of a great vintage of Château Rayas and a traditional Nebbiolo from Piemonte.” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate Marken (dyrket biodynamisk) er beliggende på toppen ved landsbyen Scala Dei i 800 meters højde, lige på grænsen til Montsant. En særlig, lokal klon af Grenache – Garnacha Peluda – vokser her og giver lavere sukkerniveau end den mere normale klon. Dermed opnår vi lidt lavere alkoholniveau, selv i dette varme klima. Efter høst gærer vinen naturligt med ’whole cluster’ i cementtanke, hvor vinen også lagrer i 15-16 måneder, før den hældes på flaske. Den frigives, når den er ca. 24 måneder gammel. Det her er Grenache på den helt store klinge. Efter lidt tid i glasset begynder den unge vin at åbne op med nuancer af bl.a. hindbær, jordbær, violer, sød lakrids, cocktailbær og garrique. På tungen er vinen ekstremt intens og kompleks allerede i sin ungdom, men også let og elegant, som når Grenache sender ens tanker mod Bourgogne. En vin, der efterlader et enormt indtryk på alle fronter. Disse sjældne kultvine bliver ofte serveret til smagninger i selskab med andre af verdens mest eftertragtede vine, men den fortjener faktisk at blive serveret sammen med stegt eller grillet kød, måske med grillede grøntsager og en sauce med masser af urter. Den kan klare det mest og vil gerne have noget modspil på tallerkenen. Nyder man Les Manyes i sin ungdom, anbefaler vi at give den en lille time i en karaffel inden servering ved 13-14 grader. Kan gemmes op til 25 år fra høståret. “I think the 2018 Les Manyes is more in line with the 2016 than the 2017 is, more elegant, precise, fresh and subtle. This is very young and undeveloped, very primary, a bit shy, and it takes time to take off in the glass to reveal notes of violets and strawberry leaf, elegant and nuanced. The palate is very balanced and elegant—it's a very pretty wine. This is very young and needs air and time in the glass if you open a bottle any time soon. My guess is that this is gong to develop very slowly in bottle, developing complexity and nuance with time. It's a superb vintage for Les Manyes. 99/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
  Læs hele beskrivelsen
  H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
  Produceret af Terroir al Limit
  Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt