Terroir Al Limit Les Tosses 2018
Spanien
Catalonien
Priorat
Det var kærlighed ved første blik, da Dominik Huber tilbage i 2002 fandt det gamle Les Tosses-plot ved det højeste sted i Torroja del Priorat i 600 meters højde.
Læs mereDet var kærlighed ved første blik, da Dominik Huber tilbage i 2002 fandt det gamle Les Tosses-plot ved det højeste sted i Torroja del Priorat i 600 meters højde.
Læs mereSpar 32%
Før 2.195 kr.
1.499
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Okse
Smagsnoter
Tranebær
Hindbær
Tobak
Kanel
Hvid peber
Peberfrugt
Blomme
Druer
Carignan
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Det var kærlighed ved første blik, da Dominik Huber tilbage i 2002 fandt det gamle Les Tosses-plot ved det højeste sted i Torroja del Priorat i 600 meters højde. Stejl og præget af grå skifer med 90 år gamle Carignan-stokke. De gamle stokke plejes i dag ved biodynamisk dyrkning af marken, og udbyttet er helt naturligt meget lavt. Ren Carignan gæret helt naturligt med ’whole cluster’, ca. to uger på skindet inden vinen presses forsigtigt og lagret i en blanding af cement og et enkelt stort gammelt Stockinger-fad i 16 måneder. På flaske uden filtrering og frigivet efter ca. 24 måneder.
Det her er indbegrebet af terroir-drevet vin, den er så præget af den kølige højde, den er dyrket i, den ekstremt mineralrige undergrund og ’hands-off’-tilgangen i kælderen.
Fra glasset vælter det op med nuancer af bl.a. den fineste lakrids, blåbær, røg, granatæble, urter og peber. Smagen rammer en som ingen anden vin med den dybe farve, drevet af den mest intense mørke frugt. Samtidig er vinen kølig og frisk i eftersmagen.
En vin, der skal serveres med noget på tallerkenen foran sig, gerne grillet kød med masser af urter, simreretter a la boeuf bourguignon eller en helt klassisk boeuf bearnaise.
Nyder man vinen i sin ungdom, anbefaler vi, at man giver den en times tid i en karaffel før servering ved 14-15 grader.
Kan gemmes op til 25 år fra høståret.
“This is floral, aromatic and elegant, going back to the character of the 2016, when the wine almost felt like a Garnacha, fresh and elegant but also quite serious. It's nicely textured with the grainy mouthfeel from the slate soils, very tasty, clean and precise, and it finishes very long and dry. It might be a bit dizzy from the very recent bottling and should improve tremendously in bottle, as it has the balance and all the ingredients to do so. 98/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Terroir al Limit
Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine.
Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.