Terroir Al Limit Les Tosses 2018

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
 • Fallstaff
  2018
  2018
  100 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  98 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  98 Point

Det var kærlighed ved første blik, da Dominik Huber tilbage i 2002 fandt det gamle Les Tosses-plot ved det højeste sted i Torroja del Priorat i 600 meters højde.

Læs mere
 • Fallstaff
  2018
  2018
  100 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  98 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  98 Point

Det var kærlighed ved første blik, da Dominik Huber tilbage i 2002 fandt det gamle Les Tosses-plot ved det højeste sted i Torroja del Priorat i 600 meters højde.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Les Tosses 2018
  Pris ved 3 stk.
  Mængdepris

  Før 2.195 kr.

  1.599
  kr. /stk
  Spar i alt 1.788 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Okse
  Smagsnoter
  Tranebær

  Tranebær

  Hindbær

  Hindbær

  Tobak

  Tobak

  Kanel

  Kanel

  Hvid peber

  Hvid peber

  Peberfrugt

  Peberfrugt

  Blomme

  Blomme

  Druer
  Carignan

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Det var kærlighed ved første blik, da Dominik Huber tilbage i 2002 fandt det gamle Les Tosses-plot ved det højeste sted i Torroja del Priorat i 600 meters højde. Stejl og præget af grå skifer med 90 år gamle Carignan-stokke. De gamle stokke plejes i dag ved biodynamisk dyrkning af marken, og udbyttet er helt naturligt meget lavt. Ren Carignan gæret helt naturligt med ’whole cluster’, ca. to uger på skindet inden vinen presses forsigtigt og lagret i en blanding af cement og et enkelt stort gammelt Stockinger-fad i 16 måneder. På flaske uden filtrering og frigivet efter ca. 24 måneder. Det her er indbegrebet af terroir-drevet vin, den er så præget af den kølige højde, den er dyrket i, den ekstremt mineralrige undergrund og ’hands-off’-tilgangen i kælderen. Fra glasset vælter det op med nuancer af bl.a. den fineste lakrids, blåbær, røg, granatæble, urter og peber. Smagen rammer en som ingen anden vin med den dybe farve, drevet af den mest intense mørke frugt. Samtidig er vinen kølig og frisk i eftersmagen. En vin, der skal serveres med noget på tallerkenen foran sig, gerne grillet kød med masser af urter, simreretter a la boeuf bourguignon eller en helt klassisk boeuf bearnaise. Nyder man vinen i sin ungdom, anbefaler vi, at man giver den en times tid i en karaffel før servering ved 14-15 grader. Kan gemmes op til 25 år fra høståret. “This is floral, aromatic and elegant, going back to the character of the 2016, when the wine almost felt like a Garnacha, fresh and elegant but also quite serious. It's nicely textured with the grainy mouthfeel from the slate soils, very tasty, clean and precise, and it finishes very long and dry. It might be a bit dizzy from the very recent bottling and should improve tremendously in bottle, as it has the balance and all the ingredients to do so. 98/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate
  Læs hele beskrivelsen
  H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
  Produceret af Terroir al Limit
  Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt