Terroir Al Limit Terra de Cuques Negre 2021

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
 • René Langdahl
  2021
  2021
  93 Point
 • James Suckling
  2019
  2019
  94 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  93 Point

Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Den røde kommer fra marker omkring byen Torroja, den koldeste del af Priorat.

Læs mere
 • René Langdahl
  2021
  2021
  93 Point
 • James Suckling
  2019
  2019
  94 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  93 Point

Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Den røde kommer fra marker omkring byen Torroja, den koldeste del af Priorat.

Læs mere
  Terra de Cuques Negre 2021
  395
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Julemad
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Trøffel
  Vildt
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Tranebær

  Tranebær

  Tobak

  Tobak

  Kanel

  Kanel

  Hvid peber

  Hvid peber

  Druer
  Grenache
  Carignan

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Den røde kommer fra marker omkring byen Torroja, den koldeste del af Priorat. Markerne er beliggende i 350-400 meters højde, dyrkes biodynamisk og alt forgår ved håndkraft. 50 % Grenache og 50 % Carignan, efter høst naturlig gæring med ‘whole cluster’ i cementtanke, hvor vinen også lagrer i ca. 14 måneder, før den tappes ufiltreret. Så snart vinen rammer glasset, åbner der sig en fantastisk mørk, men frisk aroma, pakket med bl.a. lakrids, garrigue, sort te, brombær og mørke, røde blomster. Ingen tæmmer Carignans vildskab bedre end Terroir al Limit. I smagen byder Carignan ind med dybde, mørk frugt og lakrids, men det er Grenaches elegance, der præger vinens struktur og udtryk. Fantastisk vin til stort set alle slags kød, der er blevet stegt eller gerne grillet, og som bliver serveret med en dyb sauce og urter. Kan gemmes op til 15 år fra høståret. Nyder man vinen i sin ungdom, anbefaler vi, at man lige giver den lidt luft før servering ved 14-15 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
  Produceret af Terroir al Limit
  Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt