Terroir Al Limit Terra de Cuques Negre - Magnum 2018

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
  • James Suckling
    2019
    2019
    94 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2019
    2019
    93 Point
  • Jyllands-Posten
    2019
    2019
    92 Point

Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Den røde kommer fra marker omkring byen Torroja, den koldeste del af Priorat.

Læs mere
  • James Suckling
    2019
    2019
    94 Point
  • Parkers Wine Advocate
    2019
    2019
    93 Point
  • Jyllands-Posten
    2019
    2019
    92 Point

Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Den røde kommer fra marker omkring byen Torroja, den koldeste del af Priorat.

Læs mere
    Terra de Cuques Negre - Magnum 2018
    875
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Gris
    Julemad
    Mørkt fjerkræ
    Okse
    Trøffel
    Vildt
    Smagsnoter
    Læder

    Læder

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Tranebær

    Tranebær

    Tobak

    Tobak

    Kanel

    Kanel

    Hvid peber

    Hvid peber

    Druer
    Grenache
    Carignan

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Terra de Cuques-vinene er Terroir al Limits svar på en Village-vin fra Bourgogne. Den røde kommer fra marker omkring byen Torroja, den koldeste del af Priorat. Markerne er beliggende i 350-400 meters højde, dyrkes biodynamisk og alt forgår ved håndkraft. 50 % Grenache og 50 % Carignan, efter høst naturlig gæring med ‘whole cluster’ i cementtanke, hvor vinen også lagrer i ca. 14 måneder, før den tappes ufiltreret. Så snart vinen rammer glasset, åbner der sig en fantastisk mørk, men frisk aroma, pakket med bl.a. lakrids, garrigue, sort te, brombær og mørke, røde blomster. Ingen tæmmer Carignans vildskab bedre end Terroir al Limit. I smagen byder Carignan ind med dybde, mørk frugt og lakrids, men det er Grenaches elegance, der præger vinens struktur og udtryk. Fantastisk vin til stort set alle slags kød, der er blevet stegt eller gerne grillet, og som bliver serveret med en dyb sauce og urter. Kan gemmes op til 15 år fra høståret. Nyder man vinen i sin ungdom, anbefaler vi, at man lige giver den lidt luft før servering ved 14-15 grader.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
    Produceret af Terroir al Limit
    Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
    Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra catalonien området i Spanien
    Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt