Terroir Al Limit Terroir Històric Negre 2021

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
 • James Suckling
  2021
  2021
  93 Point
 • James Suckling
  2019
  2019
  93 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  92+ Point

Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og en lidt billigere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit.

Læs mere
 • James Suckling
  2021
  2021
  93 Point
 • James Suckling
  2019
  2019
  93 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  92+ Point

Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og en lidt billigere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit.

Læs mere
  Spar 30%
  Terroir Històric Negre 2021

  Før 285 kr.

  199
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Kirsebær

  Kirsebær

  Krydderier

  Krydderier

  Skovbær

  Skovbær

  Druer
  Garnacha
  Cariñena

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og en lidt billigere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit. 75 % Garnacha og 25 % Cariñena fra gamle parceller ved de historiske byer Bellmunt, Gratallops, El Lloar, Escaladei, Poboleda, Porrera, Torroja, Vilella Alta og Vilella Baixa. De hele drueklaser placeres i cementtanke, trampes forsigtigt med fodkraft og lukkes til. Herefter lader man naturen gøre sit arbejde. Ingen ‘punch-downs’ eller overpumpninger. Efter et forsigtigt pres lagres vinen i cementtanke. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Det her er indbegrebet af Priorat i duften. Man fornemmer tydeligt det mineralske terroir, der giver frugten et nærmest køligt og underspillet præg. Pakket med mørke, røde bær, rosmarin, lakrids, tobak og roser. Smagen er overraskende letløbende for en Priorat-vin, stadig med dyb mørk mineralsk frugt, men superfrisk og med de blødeste tanniner i eftersmagen. Fantastisk vin til grillet eller stegt kød, gerne med en smule fedt, som vinen kan arbejde med. Kan gemmes op til 15 år fra høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
  Produceret af Terroir al Limit
  Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt