Terroir Sense Fronteres Coreografia 2021

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat

Magisk og meget sjælden vin fra det anerkendte vinhus Terroir Sense Fronteres. En vin der bevæger sig på grænsen mellem rosé og rødvin.

Læs mere

Magisk og meget sjælden vin fra det anerkendte vinhus Terroir Sense Fronteres. En vin der bevæger sig på grænsen mellem rosé og rødvin.

Læs mere
  Coreografia 2021
  395
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Nordisk køkken
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Pære

  Pære

  Citronskal

  Citronskal

  Hvid peber

  Hvid peber

  Urter

  Urter

  Druer
  Grenache
  Grenache Blanc

  Beskrivelse

  Coreografia er head winemaker Tatjana Pecerics eget projekt, hvor ejeren Dominik Huber ikke får lov at blande sig. Druerne kommer fra højtbeliggende marker, i det her tilfælde fra en gammel mark ved navn Poboleda ved den lille by La Morera. Her vokser en blanding af rød og hvid Grenache i en jordbund ekstremt domineret af den lokale skiffertype – Llicorella.
  Den endelige blend består af cirka 85 % rød Grenache og resten hvid Grenache. Begge druesorter er gæret og vinificeret sammen med hele drueklaser, hvor Tatjana sikrer en yderst forsigtig maceratio. Vinen er udelukkende lagret i en blanding af cementkar og små Inox-tanke.

  Helt lys og transparent rød står vinen i glasset. Op fra glasset vælter det med nuancer af de fineste små jordbær, hindbær, granatæble, rosmarin, appelsinskal, te og vilde blomster. I smagen er vinen silkeblød og på trods af den lyse farve, er den pakket med en flot intensitet med vægt på fine røde frugter. Vinen har ingen mærkbare tanniner, alligevel er vinen ikke uden struktur, den er blot drevet af en fantastisk frugtsyre, der gør at man får lyst til en tår mere. Sjælden og fuldstændig unik vin fra en fantastisk vinmager. En sjælden lys rødvin som godt kan gemmes, men skal den helt uimodståelige unge og elegante frugt opleves, så anbefaler vi at nyde vinen indenfor fem år fra høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
  Produceret af Terroir al Limit
  Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt