Terroir Sense Fronteres Marcenca 2021

Spanien
Spanien
Catalonien
Priorat
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  95 point

Et af verdens mest elegante udtryk af Grenache. Utrolig sjælden vin, hvor druerne stammer fra samme mark som kultvinen Guix Vermell.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  95 point

Et af verdens mest elegante udtryk af Grenache. Utrolig sjælden vin, hvor druerne stammer fra samme mark som kultvinen Guix Vermell.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Marcenca 2021
  Pris ved 3 stk.
  Mængdepris

  Før 795 kr.

  525
  kr. /stk
  Spar i alt 810 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Kalv
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Druer
  Grenache

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Marcena vinen bliver skabt fra en lille parcel på den berømte Guix Vermell mark i Montsant. Her laver Terroir Sense Fronteres nu en sjælden ”1. Cru” fra en del af marken, hvor jorden er meget rig på kalk. Kombinationen af denne mineralholdige jord, de gamle vinstokke samt klonen Grenache Fin, der har tyndere skind, giver et helt unikt udtryk af Grenache fra Spanien.  I kælderen hersker den naturlige gær, hvor hele klaser gærer i 6-8 dage i cementtanke, hvor vinen også lagrer yderligere seks måneder inden flaskning, helt uden klaring eller filtrering.

  Denne lette maceration i kælderen ser man tydeligt i glasset, hvor tonen er meget lys og transparent, nærmest granatrød i farven. Vinen er pakket med en indsmigrende aroma af vilde urter, te, hindbær, jordbær, sød lakrids og brombær. På tungen er vinen elegant og letløbende som meget få andre vine. Denne struktur og lethed sender tankerne mod de mest elegante vine fra Chambolle-Musigny, uden at miste det unikke Grenache-præg i eftersmagen. Vinen har en yderst kompleks smag, der mesterligt kombinerer sødme og bitterhed i harmoni med hinanden.

  Selvom Marcenca besidder en flot elegance, byder den stadig på enorm intensitet. Den er præget af vinmarkens enorme rigdom på mineralitet, den kølige beliggenhed oppe i 800 meters højde, kombineret med den forsigtige tilgang i kælderen.  Det er en yderst sjælden kultvin, som sagtens kan nydes i sin ungdom, men vil blot udvikle endnu større kompleksitet de næste 10 år. Vinen bør serveres ved 13-14 grader og gerne af de største Bourgogneglas man har stående.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
  Produceret af Terroir al Limit
  Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt