Terroir Sense Fronteres Negre 2021

Spanien
Spanien
Catalonien
Montsant
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  92 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  92 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  92 Point

Terroir Sense Fronteres skabte Tatjana og Dominik for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2021
  2021
  92 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  92 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  92 Point

Terroir Sense Fronteres skabte Tatjana og Dominik for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat.

Læs mere
  Negre 2021
  239
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Tranebær

  Tranebær

  Tobak

  Tobak

  Kanel

  Kanel

  Hvid peber

  Hvid peber

  Druer
  Grenache
  Carignan

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Terroir Sense Fronteres skabte Tatjana og Dominik for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat. 100 % Grenache fra de kalkholdige og sandede skråninger i Montsant. 100% ’whole-cluster’, gæring ved naturlig gær og ingen fad – det, man søger her, er friskhed og elegance. Vinen har en utrolig charmerende aroma, der virker helt luftig, og tankerne er langt fra klassisk spansk vin. Pakket med bl.a. perfekt modne jordbær, hindbær, sød lakrids, urter, og cocktailbær. Smagen er Grenache når det er allermest frisk og saftigt, men stadig komplekst og med dybde.

  "The Capçanes village red 2019 Negre was produced with 75% Garnacha and 25% Cariñena from organically farmed vineyards on clay soils. It has aromas of licorice and Mediterranean herbs. It has character and is light and ethereal, in the direction of the 2018, with fine-grained tannins and a stony sensation in the mouthfeel. This is incredible; it has 12.5% alcohol and is fluid, fresh and incredibly easy to drink." – The Wine Advocate

  Læs hele beskrivelsen
  H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
  Produceret af Terroir al Limit
  Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt