Terroir Sense Fronteres Pas de Deux 2019
Tatjana Pecerics egen vin. Druerne fra en biodynamisk dyrket (snart certificeret) mark i 700 meters højde ved byen Cornudella del Montsant.
Læs mereTatjana Pecerics egen vin. Druerne fra en biodynamisk dyrket (snart certificeret) mark i 700 meters højde ved byen Cornudella del Montsant.
Læs mere

Læder

Hindbær

Blomme

Jordbær

Tørrede urter

Tranebær

Tobak

Kanel

Hvid peber
50%
Grenache50%
Carignan
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Tatjana Pecerics egen vin. Druerne fra en biodynamisk dyrket (snart certificeret) mark i 700 meters højde ved byen Cornudella del Montsant. Modsat de andre vine fra Terroir Sense Fronteres kælderen, så får ingen andre end Tatjana lov til at røre vinen, før den en dag bliver åbnet og rammer glasset. 50% Grenache og 50% Carignan, gæret naturligt ’whole cluster’, halvdelen i amfora og halvdelen i stål. Vinen overlades til sig selv, den hverken flyttes, overpumpes eller lignende. Efter 6-7 måneder blandes vinen og kommer på flaske. Efter ca. 12 måneder er den klar til frigivelse. Helt lys og nærmest transparent står vinen i glasset. Duften er forførende med sine lyse jordbær, hindbær, granatæble, appelsin, mynte og orientalske krydderier. På tungen er vinen elegant og saftigt og kan ved første indtryk blot fornemmes som en lys saftig vin, men stille og rolig rammes man af intensiteten og dybden i vinen.
Det her er langtfra bare tidligt høstet Grenache og Carignan, det er perfekt moden frugt, der får lov til at folde sig helt frit ud. En vin, der allerede i sin ungdom folder sig fuldt ud, og finder man én af de blot 1200 flasker, der er fremstillet, vil den være et fantastisk match til lyst kød serveret med masser af grøntsager og urter.
Vi anbefaler at servere vinen ved 12-13 grader.
"The grapes were sourced from 50- to 60-year-old vines at 700 meters in altitude in the village of Cornudella del Montsant that are in the process of being certified in biodynamic farming. The wine is surprisingly fresher than 2018. Cornudella and Siurana are the coolest villages of Montsant. There are very few vineyards in Cornudella, which is the northernmost village of Montsant, quite different from La Figuera, and the altitude also contributes an extra dimension, adding to bright acid red berries and with an electric sensation on the palate. This is clean, elegant, aromatic and expressive. 94 point" – The Wine Advocate

