Terroir Sense Fronteres Vèrtebra de la Figuera 2021

Spanien
Spanien
Catalonien
Montsant
 • James Suckling
  2021
  2021
  94 Point
 • Decanter
  2021
  2021
  94 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  93 Point

Tatjana og Dominik skabte Terroir Sense Fronteres for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat.

Læs mere
 • James Suckling
  2021
  2021
  94 Point
 • Decanter
  2021
  2021
  94 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  93 Point

Tatjana og Dominik skabte Terroir Sense Fronteres for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat.

Læs mere
  Vèrtebra de la Figuera 2021
  429
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Smagsnoter
  Læder

  Læder

  Hindbær

  Hindbær

  Blomme

  Blomme

  Jordbær

  Jordbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Druer
  Garnacha

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Tatjana og Dominik skabte Terroir Sense Fronteres for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat. Vinen skabes på 100% Garnacha fra 40-80 år gamle stokke, der står i 600 meters højde på Figuera-bjerget, det køligste sted i Montsant. Her er faktisk tale om den lokale Garnache Fina-klon, der giver lidt større druer med tyndere skind.

  Den gamle klon, de gamle stokke kombineret med den kølige placering, er med til at give vinen et markant Pinot Noir-agtigt udtryk, hvad elegance angår. Vinen har gæret (spontant) og lagret i gamle cementtanke. Efter 6-7 måneder hældes vinen på flaske og frigives, når den er ca. 18 måneder gammel. Helt overdådig og elegant aroma vælter op af glasset, med nuancer af bl.a. granatæble, jordbær, cocktailbær, urter, sort te og lakrids. På tungen sendes ens tanker i retning af de fineste producenter i Côte de Nuits med en snert af mesterlig Grenache fra f.eks. Emmanuel Reynauds vine lidt længere syd på. En vin, der bør smages af alle, der elsker underspillet vin, som ikke praler fra glasset, men blot spiller på sin elegance og kølighed. Kan sagtens gemmes op til 15 år fra høståret, men vinen smager ubeskriveligt godt allerede i sin ungdom.

  ”Vèrtebra de la Figuera 2018 er ren garnacha, ja faktisk garnacha fina fra 700 meters højde i rødt ler med højt indhold af gips. Huber og Peceric har tre vine fra forskellige pletter og jordbunde i La Sierra de Montsant; Pas de Deux (700 moh.), Vèrtebra (700 moh.) og ikke mindst Guix Vermell (800 moh.). Vèrtebra er nok tidligt plukket, men smager overhovedet ikke ”grønt”, omvendt holder den på garnacha-frugtens pinot noir-agtige tilbøjeligheder… 94/100” – Rene Langdahl, Gastro

  “The pure Garnacha 2019 Vèrtebra de la Figuera comes from 40- to 80-year-old organically farmed vines in the village of La Figuera at 600 meters in altitude, where the soils are composed of alternate layers of red clay and gypsum. It fermented with indigenous yeasts in concrete, where it matured for six months before bottling. This is quite similar in its aromatic palette to the 2019 Negre, with notes of licorice and Mediterranean herbs and a little more finesse and nuance. This is a little rounder and has a little more ripeness and velvety tannins. This is all about finesse and elegance. 93/100” - Luis Gutiérrez, The Wine Advocate

  Læs hele beskrivelsen
  H - Terroir-al-Limit-wide-10_Edit.jpg
  Produceret af Terroir al Limit
  Kult-producent, der for alvor har været frontløber i Priorats søgen mod mere friske, kølige og elegante vine. Grundlagt i 2001 af Dominik Huber og Eben Sadie, der i første omgang købte druer og lavede enkelte fade hos Perez-familien på Martinet i Priorat. I 2003 fik de deres egen lille kælder i Torroja, og i de kommende år blev legendariske vine som Arbossar, Les Manyes og Les Tosses skabt. I 2012 rejser Eben Sadie hjem til Sydafrika på fuld tid og overlader det fulde ansvar på Terroir al Limit til Dominik. Dominik arbejder udelukkende med druer fra økologiske eller biodynamisk dyrkede parceller i Priorat, og hans tilgang i kælderen går mod lysere og mere elegante vine. I dag findes der udelukkende meget gamle egetræsfade i kælderen, og langt de fleste vine lagres udelukkende i amfora af ler eller cement. I 2015 kom første årgang af Terroir Historic-vinene, en fantastisk prisvenlig indgang til Priorat og Terroir al Limits unikke stil.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Priorat har siden 1990’erne været lidt af et kultord i vinenes verden. Priorat udgør et meget lille distrikt i Tarragona i den sydlige del af Catalonien, lidt vest for Barcelona. Området er et af de smukkeste og mest barske i hele Spanien. Priorat-vinene blev i 1990’erne verdensberømte og feterede for deres stil som enormt powerfulde, mørke, ekstraktrige og høje i alkohol. Det skyldes bl.a. den meget koncentrerede jordbund, Llicorella, en skifer/granit-type, som kun findes her. Modsat de fleste andre spanske vindistrikter er det ikke den spanske Tempranillo, der dominerer, men derimod Garnache/ Grenache og Carinena, der giver den så typiske Priorat-stil. De sidste 15-20 år har der dog også udbredt sig en anden skole i Priorat, med producenter der søger det lyse og nærmest Burgundiske udtryk som især Grenache kan give.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt