Viña Pomal Vino Ecológico 2020

Spanien
Spanien
Rioja
Alta

Elegant vin fremstillet udelukkende på Tempranillo-druer og lagret 10 måneder på små fade - vinen er økologisk dyrket.

Læs mere

Elegant vin fremstillet udelukkende på Tempranillo-druer og lagret 10 måneder på små fade - vinen er økologisk dyrket.

Læs mere
  • Ecological
Vino Ecológico 2020
165
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Okse
Tapas
Vildt

Beskrivelse

Tempranillo-druen viser for alvor sit store potentiale i denne skønne, økologiske rødvin. Vinmarken, druerne stammer fra, er klassificeret som ”organic viticultara”, er beliggende i Haro og strækker sig over 17 ha. – udelukkende beplantet med Tempranillo-druer. Viña Pomal har ikke nogen af de klassiske betegnelser som Crianza eller Reserva på etiketten. Det skyldes at Winemakeren Diego Pinilla ønsker at fremhæve frugten og terroiret i vinen på bekostning af lang fadlagring. Straks efter, at druerne er presset, køles mosten ned til 24 grader og har skindkontakt i 14 dage, inden gæringen sættes i gang. Vinen lagrer i 10 måneder på franske og amerikanske fade. En meget nænsom filtrering kan betyde, at der kan forekomme en smule bundfald i flaskerne – der i dette tilfælde er et kvalitetstegn. Vinen er flot kirsebærfarvet. Bouqueten er intens med toner af vanille og kakao. Smagen er fyldig, masser af frugt med blomme og brombær. Disse frugtnuancer kombineres fint med vanille fra fadlagringen og elegante udblødte tanniner ,der giver vinen en flot balance.
Læs hele beskrivelsen
H - Bodeagas Bilbainas - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Bodegas Bilbaínas
Bodegas Bilbaínas er grundlagt i 1859, hvor franskmanden Savignon Frères etablerede sig i Haro. Baggrunden for at etablere sig i Rioja var vinlusens hærgen i Frankrig. I 1901 solgte Frères sit livsværk til en gruppe entreprenører fra Bilbao. I 1997 overtog Codorníu gruppen Bilbaínas. Bodegas Bilbaínas er en af de ældste bodegaer i Rioja. Det mest prestigefyldte område i DOC klassifikationen er Rioja Alta og med sine 250 ha er Bodegas Bilbaínas blandt de største jordbesiddere. Efter Codorníu gruppen overtog huset i 1997 er der sket store investeringer, både i vinmarkerne og i de tekniske installationer, hvilket har bragt vinhuset på en mere moderne kurs. Bodegas Bilbaínas ejer 250 ha vinmarker omkring byerne Haro og Villabella i Rioja Alta.
Fra <a href="/sog/?q=Rioja">rioja</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra rioja området i Spanien
Rioja, Spaniens mest berømte vinområde og vel det område der for længst har sikret de spanske Tempranillo-vine en permanent plads blandt verdens mest kendte og elskede vine. Rioja ligger i den aller nordligste del af Spanien og dækker et område der er ca. 100 km. langt og ca 40 km. bredt. I Rioja er klimaet fugtigt og frodigt med hårde vintre og varme somre. Disse klimatiske forhold giver vinene deres helt egen karakter. Distriktet er opdelt i 3 områder, også repræsenterende lidt hver sin stil, nemlig Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt